10-års jubilæum med en meget trofast følgesvend

Følgesvenden er MS og den vil blive med mig til dag den jeg dør

Jeg har haft lidt problemer med at huske hvornår jeg fik konstateret sclerose. Nok fordi det ikke var vigtigt nok for mig at vide men det er nu meget rart at kunne svare når jeg bliver spurgt. For spurgt om hvorlænge jeg har haft sclerose, bliver jeg.

Men jeg har haft sygdommen længe før, mange år før, jeg fik diagnosen men det tæller vel først fra diagnosen er stillet ? Historien kort er, at jeg i midt 1980ér tabte mig hurtig og voldsomt, jeg mistede følesansen i hænderne og fik synsforstyrrelser med flimmer og dobbeltsyn. Naturlivis blev jeg udredt men en konkret diagnose blev ikke stillet – og godt det samme. Der kunne dengang alligevel ikke gøres noget så jeg har levet uvidende og ubekymret.

I 2009 gik den så ikke mere og jeg fik stillet diagnosen en sommerdag i juli på Roskilde Sygehus. Jeg husker ikke den eksakte dato; den er ikke vigtig for mig. Var den det kunne jeg sikkert slå det op eller spørge lægen.

Når jeg nu kan sige det var i 2009, hvilket jeg ikke har kunne før, skyldes det at jeg fik et brev fra Scleroseforeningen hvor de takkede mig for 10 års loyal støtte…Jeg kan huske, at noget af det første jeg gjorde var, at melde mig ind i foreningen.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om brevet. Joh, jeg har haft sclerose tæt inde på livet i 10 år :-).

Jo, jeg ved godt hvad jeg skal mene om brevet. Jeg synes, at brevet er pænt formuleret og det er en god ide at huske at takke sine medlemmer/støtter. Foreningen fortjener ros.

Brevet gav mig en ledetråd til at tidsbestemme, hvornår jeg fik diagnosen multiple sclerose. Det gør ingen forskel men nu kan jeg svare lidt mere præcist.

Leave a Reply