50år står som et Las Vegas neon skilt i vejkanten

50 år er, hvad enten jeg vil eller ej, en milepæl – et skilt som vinker forude

Når du kommer til en ny by står der et byskilt i vejkanten, der fortæller dig at du nu kører ind i x by. En by du måske ikke har været i før og måske har du allerede, når du ser byskiltet, en forventning om, hvad du vil finder der? Et hul. En flot katedral ? Måske kører du bare igennem uden at se dig tilbage og uden, at det har gjort indtryk ? Eller også bliver du hængene. Din sidste nye by.

Jeg bliver 50 år senere på året og som jeg har skrevet om tidligere bekymrer det mig ikke men jeg tænker over det..Selvom 50år idag er INGENTING i forhold til tidligere, hvor 50 år var et ben i graven er det alligevel en pløk i sandet, som jeg tænker over.

Mænd har ikke overgangsalder helt som kvinder men nogle kommer i panikalderen og skal have Harley, skifter hustruen ud, skal bestige Kilimanjaro og have en efternøler, hvor det knager i kadaveret, når barnet skal op på skulderen….ikke her. Det er med lysskiltet med 50 år blinkende forude at man tænker over hvor man er, hvordan i alverden man er havnet her og hvor man gerne vil hen. Og det er jeg stor fortaler for ! – frem med kompasset.

Men jeg er ikke tilhænger af fortrydelser – hvorfor gjorde jeg ikke, hvis bare jeg havde etc etc. Jeg har gjort ting jeg ikke skulle have gjort og har ladet være med at gøre noget, jeg skulle have gjort. Men sådan er det jo, cést la vie, cést la guerre.
Derfor er jeg ikke på vej ind i panikalderen og skal ikke have Harley etc og går ikke i panik over at jeg statistisk set ikke har frygtelig mange år igen.

At blive ældre har en række fordele som man ikke skal se bort fra.

Når man som ung siger noget totalt sludder (og det gjorde jeg!) risikerede man have få bank både verbalt og fysiskt. Nu ryster folk overbærende på hovedet…

Jeg ved nu, at der mellem sort og hvid er en lang række spændende gråtoner. At ting tager tid og at ting går galt trods alverdens planlægning. At den lige vej ofte kan være kedelig. At det er fedt at fare vild i ny og næ. At jeg har masse anden både brugbar og overflødig viden og erfaring..hurra, for det mindre brugbare og overflødige.

I’m ready
Ready for the laughing gas
I’m ready
Ready for what’s next
Ready to duck
Ready to dive
Ready to say
I’m glad to be alive
I’m ready
Ready for the pushKilde: U2 – Zoo Station

Leave a Reply