med tre årskort må jeg være dækket ind

Jeg er ikke vokset op med en masse kultur som littratur, musik eller billedkunst

Men alligevel lidt.. fordi mine forældre hørte opera og jeg har også operaidoler. Man forkærlighed for Italien svigter ikke for min idoler er alle italienske: Caruso, Gigli, di Stefano og den helt store Pavarotti. Sidstnævnte havde jeg den store glæde at opleve på Rosenborg i 1992.

Men ellers var der ikke meget kunst og kultur i min barndom. Billederne i hos mine forældre var naturalistiske. Ikke en skovsø og en kronhjort, Men tæt på (et stort mallerne over sofaen af Odense Å…..)  Kunst og kultur fyldte for den sags skyld heller ikke meget i min ungdom. Heller ikke i voksenlivet.

Men her i min tredie alder sniger der sig mere ind…hvad skal jeg ellers lave ?

den tredje alder

 den periode af et menneskes liv hvor det ikke længere arbejder, men stadig kan være aktivt

Kilde: den dansk ordbog

  
Det hænger nok sammen med at jeg ikke har et arbejde mere. Noget som jeg har brugt megen tid og energi på tidligere. Det er slut.

Jeg har heller ikke små børn. Min børn er voksne. Et eller andet dumt sted er de stadig børn for mig men jo..de kan selv binde deres snørebånd.

Jeg dyrker heller ikke idræt mere og båden, som var en sluger af både tid og penge, har jeg heller ikke mere.

Derfor har jeg i år anskaffet mit årskort til tre kulturinstitutioner: Nationalmuseet, Louisiana og Dansk Arkitektur Center. Det gør at jeg kan tage derhen når jeg har lyst uden at skulle tænke over at det snildt koster 100 kr at komme ind.

Det betyder ikke at jeg også har dem næste år. Næste år bliver måske Arken, Statens Museum for Kunst eller noget helt andet. Vi får se.

Desværre har København (eller Danmark) ikke et hus for fotografi. Noget i stil med Fotografiska, som nu er i Stockholm, New York, London og Talinn. Var der det købte jeg årskort på stedet ! Ønsket om et fotografisk hus har jeg skrevet om tidligere….

Leave a Reply