min adfærd undrer måske nogle

Med MS har jeg en anden tilgang til nogle ting og min adfærd kan virke mærkelig på nogle

Det er meget sjældent at jeg høre nogle sige noget til min adfærd men jeg fornemmer til tider, at nogle synes den er mærkelig. Og det ville jeg måske også synes den er hvis jeg altså ikke lige var mig…Jeg tænker at det måske er noget af prisen for at have kronisk og kritisk sygdom andre ikke kan se.

Når jeg fx er på sammen med andre i en kursussammenhæng så går jeg når jeg føler, at der ikke er mere at hente. Også selvom klokken er 19 og programmet siger det varer til kl 21:00.
Mange bliver, hænger ud og netværker – det gør jeg ikke. Og det er der flere grunde til:

Jeg er generelt optaget af at jeg bruger den tid  jeg har til rådighed bedst muligt. For min tid er kortere end de fleste andres. Jeg har været inde på tidligere her at sklerosen statistisk koster mig 10 år af min levetid. Fornemmer jeg at jeg bruger min tid bedre et andet sted, på noget bedre, så gør jeg det – jeg vil ihvertfald ikke sidder og ærgre min over at jeg blev. Så hellere sige “tak for i aften – det har været hyggeligt” og så skilles der.

Med min kognitive “issues” er det meget trættende at sidde i en gruppe, hvor der bliver snakket om løst og fast, fra alle vinkler. Jeg kan bare ikke holde styr på snakken og den bliver ofte larm uden at jeg forstår noget af det. Jeg kan heller ikke være i fx restauranter med et høj støjniveau (støj har jeg også skrevet om tidligere).

I min verden er det vigtigt med “energy management”.  Min tank med benzin er noget mindre end de flestes – jeg sover mere om natten og sover også om eftermiddagen. Ellers fungere det ikke godt for mig. Ville jeg hellere være frisk og foretage mig noget ? Hell yes – men det er sådan det er.

Jeg erkender fuldstændig det at sidde sammen og bare snakke kan være meget gavnligt for en masse ting:  det er det bare ikke for mig. Jeg kan nogle dage og andre dage kan jeg bare ikke. Cést la vie.Nogle er måske meget bevidste om at netværke. Det optager mig sådan set nul nu. Jeg vil meget gerne tale med andre mennesker – men det er fordi jeg finder dem interessante. Ikke med en intention om de skal indgå i mit netværk.

Når jeg har disse tilgange betyder det også at jeg kan være relativt direkte og sige “det har jeg ikke lyst til”. Jeg har heller ikke problem med at sige hvad jeg mener om dette eller hint. Jeg skal ikke please og det bekymre mig meget lidt at jeg måske for lukket nogle døre i mit “netværk”.

Hvis du har læst andre af min blog håber jeg at du har en opfattelse at jeg altid forsøger at sige ting pænt. Jeg siger aldrig “der er noget lort” og så smækker med døren. Jeg forsøger at forklare hvorfor jeg synes det er mindre heldigt og hvordan jeg synes det kan bliver bedre. Det lykkes ikke altid – men jeg bestræber mig.

Omkring det et sige “det har jeg ikke lyst” til indgik det som et punkt i “Lakrids, tak!” – det er står i punktet “På med nej-hatten” hvor jeg, synes jeg selv, summere det meget fint op: “Det handler om at vælge og tage ansvar for sig selv.”

2 kommentarer til “min adfærd undrer måske nogle”

  1. Elsker dine indlæg ✔️
    Jeg forstår det du skriver og tænker det er tid til jeg selv burde være mere tidsbesparende

    Svar

Leave a Reply