alt er muligt med sclerose – fra “normal” til brug for hjælp

Sclerose er en meget individuel sygdom og jeg er ofte bekymret for dem man ikke høre

Jeg tror ikke alle helt forstår det og det kan også være svært. MS er en helt individuel sygdom og kan ramme en på så mange forskellige måder. Der er nogle træk som mange med sclerose kan nikke genkendende til. Fx trætheden. Men stadig meget individuel.

Ofte hører vi fra dem som har overskud og energi og sjælendt fra dem som virkelig har brug for vores hjælp. Der er også fokus på den “gode historie”og jeg forstår så udemærket at det kan være både nemmere og federe at skrive om ham/hende som speedstrikker med den ene arm bundet på ryggen.

Tidligere har jeg været inde på at jeg lærte for mange år siden at man ved fx en trafikulykke skulle danne sig et overblik før man ringede til 000 (nu 112).

“Glem dem som skriger – de er i live. Fokusér på den tavse”

Måske er det ikke sådan mere men i denne sammenhæng skal du ikke høre på mig, ikke læse hvad jeg skriver. Fokusér på den tavse.

Jeg så nedenstående jobannonce og den mindede mig igen om at nogle med sclerose ikke kan løbe, ikke have et job men have brug for hælp til fx personlige pleje.

Leave a Reply