at få sagt ordenlig farvel er vigtigt

Endelig! – blev min brors urne sat ned og vi fik sagt farvel

Min bror døde pludseligt og overraskende den 25. marts 2020 (det kan du læse om her) men først nu er urnen sat ned og vi kunne sige farvel.

Det var efter min brors ønske, at der ikke skulle være en kirkelig handling og han ønskede at blive begravet i de ukendtes.

“Husk hold udgifterne nede til min begravelse, det er bare et hul i jorden og ikke andet, ingen præst eller noget, jeg taler selv min sag, hvis der er nogen at tale med. “

Det sammen med Corona gjorde, at efter turen til bedemanden var der ingenting. Det var slut, overstået, done deal. Jeg er “vant” til at efter bedemande er der en begravelse eller bisættelse i en kirke eller et kapel nogle dage senere. Men ikke her. Det var slut og du går bare hjem.

Jeg havde set ham dagen før på hospsitalet da der skulle være ligsyn inden han kom på kapellet men andre fik ikke den mulighed at sige farvel.

Havde der ikke været Covid-19 og jeg ikke havde været så rystet kunne det måske være arrangeret således, at dem, som ville, kunne se ham i kapellet i et bestemt tidsrum inden han ville blive afhentet og kørt til kremering. Men sådan blev det ikke.

Min hustru og mine børn havde et stort ønske om at få sagt farvel. Forståligt – min hustru har kendt min bror i 30 år og vi har være på ferie sammen og min børn har kendt ham altid.

Jeg har desværre “raget” noget mere sygdom til min og skal ikke omgåes mange mennesker som jeg ikke ved hvor har været og derfor blev det en lille sluttet kreds, som tog til kirkegården og de ukendtes.

Min hustru, mine to børn, en buket blomster og en flaske Amaretto diSaronno. Blomster lagde vi og skålede i Amaretto..

Den meget søde mandellikør fra Italien var min mors store glæde og min brors. Han var ret vild med det. Og det er vigtigt at det er DiSaronno !

Det var en passende afsked og kapitlet har fået sit endelige punktum.

Leave a Reply