det bliver ikke bedre end B.93 tennisanlægget på P.H. Lings Allé

Siden 1901 har B.93 spillet tennis centralt på Østerbro og jeg spillede på tennisanlægget for 40 år siden

Idag har B.93 Tennis fået nyt tennisanlæg og tennishal på Svanemøllen. Ligesom fodbolden måtte flytte i forbindelse med at Parken (hjemmebane for FCK) skulle bygges om og udbygges så måtte tennis det også i lidt mindre skala for en stor del af det oprindelige anlæg er der stadig. Lidt senere solgte man den gamle tennishal til atletikklubben Sparta og og det gav midler til opførelse af en ny (og bedre) tennishal.

Jeg synes, at anlægget på P.H. Lings Allé, der mellem Parken, Brumleby og Sct. Jakobs kirken kan noget særligt. Måske er det bare nostalgien, da jeg selv spillede der for mere end 40 år siden. Det er det helt sikkert også men det har også noget med udformningen at gøre.

Boldklubben Skjold har idag overtaget det gamle B.93 klubhus under tribunerne for Østerbro Stadion og der ligger nu også Galt Bageri – det ligger lige overfor det som hed bane 1. Der var et lavt hegn, der var stole og bænke ved den røde markise lige ved siden af bageriet. Det betød, at man kunne stå eller sidde og se tennis, få noget drikke etc.

Idag hedder bane 1 så “center court” (lang historie) men du kan som tilskuer kun se tennis gennem hegnet ved den ene ende (der hvor du kan se et hvidt halvtag).

Jeg havde nok valgt at kalde banen noget andet, da den ikke længere kunne hedde bane 1. Det var i nogle år et område med tre minibaner og navnet ”bane 1” var taget. For alle baner for B.93 inklusiv dem på Svanemølleanlægget er navngivet med tal i rækkefølge. Så der var allerede en ”bane 1”. Det havde været noget rod (en umulighed). Men man kunne have opkaldt banen efter en tidligere storspiller ligesom baner i Roland Garros hedder “Court Philippe-Chatrier ” og “Court Suzanne-Lenglen. Banen kunne have heddet “Court Lone Vandborg” efter en af de mest vindende tennisspillere i B.93 nogensinde. Det er en god ide at hylde sine helte. Men den gør den så ikke.

Skulle man have en “Center Court” havde jeg valgt en bane med bedre udsyn for publikum. Nu kan der stå seks m/k, der så vil spærre for al trafik til de øvrige baner. Måske det er en god ide at bruge banen i forlængelse af det hvide halvtag som “center court”. Der ligger en lille bygning (lugter af jordslået sommerhus) og så er der græs på den ene langside og græs for enden. På den lange side kunne det være fedt med en “tribune”. For ærlig talt er anlægget på Svanemøllen bestemt heller ikke tilskuervenligt !

Per Henrik Lings Allé, tidligere Idræts Allé, er en gade på Østerbro. Den ligger mellem Øster Allé og Gunnar Nu Hansens Plads. 

På Per Henrik Lings Allé 2 ligger Danmarks største fodboldstadion Parken. Det nuværende kompleks er opført 1992 ved Gert Andersson. Overfor, men med adresse på Gunnar Nu Hansens Plads, ligger Trafiklegepladsen i Fælledparken.

Gaden er opkaldt efter den svenske digter og gymnastikpædagog Per Henrik Ling (1776-1839), der er blevet omtalt som “den svenske gymnastiks far”. Vejen fik sit navn i 1944, idet det bevidst blev benyttet til placeringen ved Parken og Østerbro Stadion.

Kilde: Wikipedia

Nu hvor der findes et nyt anlæg på Svanemøllen er det naturligt nok at anlægget her på P. H. Lings Allé i det daglige omtales som “det gamle anlæg”. Men banerne er tip top og med de forskellige tilbud fra Skjold, hvor der kan købes både mad og drikke er det på mange måder bedre ! På det nye anlæg er der ikke en velfungerende café, hvor du kan købe en sodavand eller en sandwich. Måske nogle dage- jeg har bare ikke set det endnu. Der er en cafe men der er mere travlt med at drive cateringvirksomhed. Når der ikke er en velfungerende café går det ud over klublivet.

Derfor foretrækker jeg at omtale dette anlæg som “det oprindelige anlæg”, selvom det måske ikke ligger så godt på tungen men det “gamle” lyder faldefærdigt og nedslidt. Og det er det trods forbedringsmuligheder ikke !


PS: HIK Havnen er et vildt fedt mindre anlæg men jeg har ikke spillet for HIK….:-)

Leave a Reply