“Bellevista Sol” trykkede på nogle knapper og jeg huskede

Jeg kan godt lide at gå i arkivet – både foto- og musikarkivet

Forleden besluttede jeg mig for at høre noget Love Shop. Typisk for mig er jeg kommer for sent – nu er Henrik Hall og Hilmer Hassig døde men Jens Unmack klarer den nu også fint. Så mit forhold til Love Shop kan jeg ikke prale med var fra begyndelsen i 1986. Men musikken er der stadig….

Da jeg hørte sange “Bellavista Sol” hvor s-tog og Klampenborg er ord som indgår fik det mig til at tænke tilbage lidt. Dels til min barndom, hvor jeg havde familie i Klampenborg, tog med Grabriel Jensens Ferieudflugter på Klampeborgturen, min far arbejdede en årrække på Bakken med at reparerer enarmede tyveknægte i Den Gyldne Hal lige der hvor jeg blev slået ned på sidste skoledag i 9ende klasse og Bellevue, hvortil jeg cyklede ud med min barndomsven og badede kl 04.00.

Jo, jeg har minder fra Klampenborg. Og så var jeg der for nogle år siden med en god fotoven og skød et par billeder.

Allerede som barn blev jeg forelsket i “de engelske rækkehuse” på Dyrehavevej – men allerede dengang vidste jeg at det ville jeg aldrig komme i nærheden af. Stor realistisk sans eller mangel på ambition ?

Nu hvor jeg er blevet ældre tænker jeg også Arne Jacobsen når jeg hører ordet “Bella Vista.

Bellavista er et boligkompleks i funkisstil i Klampenborg, der rummer 68 lejligheder og er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen. Det er opført i 1934. … Samtidigt har han prioriteret sundudsigten højt, så samtlige lejligheder i komplekset har sundudsigt. Bebyggelsen er opkaldt efter et tidligere landsted ‘Villa Bellavista‘.

Kilde: Wikipedia

Og straks tænker jeg på Mies van der Rohe og hans vidunderlige parvillion i Barcelona – er sikker på at AJ fandt inspiration i Mies (af flere omgange)

 

PS: Love Shop har også lavet en sang “Bellavista regn” med det var altså sol som triggede mig…

Leave a Reply