Det var dumt men jeg er nu alligevel glad og lidt stolt over turen op i Berliner Dom

At tage turen på 287 trin op i Berliner Dom var lidt dumt men det lykkedes og jeg er lidt stolt

I jule måned 2016 var jeg for første gang i tur i Berlin, hvilket på mange måder er en fantastisk by, og besøgte Berliner Dom.

Selve Berliner Dom var ganske imponerende. Bare 110 år og ikke, langt fra, så opulent, som de kirker jeg besøgte samme sommer i Palma på Mallorca. Heldigvis !

En flot protestantisk kirke med en vindunderlig udsigt fra toppen
En flot protestantisk kirke med en vindunderlig udsigt fra toppen

Det viste sig at man kunne komme helt op i kuplen på den udvendige side – der stod på en skilt at det var en anstrengende tur men det valgte jeg ikke at tænke på. For derop og få en kig udover Berlin skulle jeg.
Der er 287 trin og lidt over halvvejs begyndte jeg at tvivle på visdommen i at tage turen. Skulle jeg gå tilbage og dermed var arbejdet så langt helt spildt eller skulle jeg fortsætte og tage skraldet bagefter ?

Jeg valgte det sidste.

Det var en smuk, klar lørdag morgen og jeg blev belønnet med en stor udsigt.
Måske tænke du at turen ned må have været lettere end turen op ? En logisk tanke men det var ikke tilfældet. Jeg var træt, jeg svedte (der var allerede på det tidspunkt 25 grader varmt i byen) og benene rystede.

Da jeg kom ned var det direkte hen i den tilhørende café og have vand. Jeg rystedede af træthed og det tog en time siddende før kroppen var i balance igen.

Jeg var glad for at have været deroppe og faktisk en smule stolt over at jeg tog derop og ikke valgte at stoppe halvvejs. Det kunne jeg godt have gjort uden at der var noget at sige til det – ingen vil have set det eller bemærket det udover mig selv.

Det var en lille sejr og anstrengelsen værd !

Leave a Reply