betragt hverdagen som en have, der skal passes og plejes

Jeg er stor fan af hverdagen, som skal behandles med respekt og omsorg

Meget kan siges om hverdagen og det er også gjort. Jeg har også skrevet om den på et tidspunkt for jeg er fascineret af den, jeg er optaget af den og vil have den bedste mulige hverdag.
Det er foruroligende nemt at ende med en grå og trist hverdag som du kalder “trummerum” eller et “hamsterhjul”. Det er måske fordi du ikke sætter pris på de nære ting men helt sikkert er det at hverdagen er dit ansvar. Ikke din chefs, ikke din partners eller EU´s. Nope; det er dit ansvar.

Hverdagen skal, som meget andet, betragtes som en have, der skal passes og plejes. Tænkt over hvad du planter (eller foretager dig) og glem ikke at hverdagen som haven skal have gødning og vand.
Hvis du bare lader stå til ender det med at vokse dig overhovedet, at kvæle dig i ukrudt og al energi er suget ud af dig. Dét er derfor du skal lære det vigtige ord: Nej

Rutiner og gentagelser

Alle kan føle fra tid til anden at hverdagen er rutinepræget. Det er min også. Men jeg har lært at sætte pris på rutine og gentagelser. Tag fx Taostiske Tai Chi. Det er gentagelse på gentagelse – men det gør, at det bliver meditativt. Du tænker ikke, men bare er. Bevares. jeg er fortaler for at tænke men nogle gange bliver al den tænkning for belastende.

Måske er det også sådan at vi nogle gange forventer for meget af hverdagen. Vi ser blade, magasiner og realityserier, der præsenterer os for en spændende og ofte glamourøs  verden – men det er ikke virkerligt. Både Angeline Jolie og Brad Pitt har haft Roskildesyge….

Som for tidlig pensionist og med forskellige begrænsninger ser min hverdag idag væsentligt anderledes ud end for bare fem siden siden hvor sklerosen forlangte at få min tid og opmærksomhed. Det betyder, at hverdagen er min (bevares i noget forkortet udgave grundet MSén krav om hvile) og der skal indhold i.

En simple ting som at finde ud af hvad, der gør en glad kan være svært. Faktisk overraskende svært. For mig er det de små ting der gør en forskel og dermed har jeg også lært at at jeg, med små ting, selv kan gøre en forskel.

Det betyder ikke, at jeg ikke vil være glad hvis nogen kom og forærede mig et jordomrejse men mindre kan gøre….

PS: start med at lade være med at kalde hverdagen grå og trist, hamsterhjul og trummerum. Tal hverdagen op ! – og tal pænt til dig selv

Leave a Reply