en Biomega NYC 2 er super elegant

Jeg har længe haft kig på danske Biomega cykler – lige fra “RIO” af Marc Newson

Det som fangede mig dengang var så radikalt anderledes en “almindelig” cykel kunne se ud. Selvfølgelig husker jeg Bjarne Riis´s enkeltstart fantomcykel “sværdet” som han smed i frustration i Tour de France. Men det var en special cykel til en professionel.

Design er, som jeg opfatter det, en vigtig del af Biomega og derfor arbejde de med designere som fx Marc Newson og designvirksomheden KiBiSi.
Men også Ross Lovegrove har været igang. Han designede RIO. Er vildt flot cykel i bambus !

Cyklen blev lavet i Danmark ud af håndplukkede bambus fra Brasilien. Jeg aner ikke hvad den kostede men tænker at der er en årsag til at der kun blev lavet få eksemplarer. Ideen med at bruge bambus er god og nu bruges bambus også i Danmark til forskellige formål som fx gulve.

En cykel for mig skal opfylde et par kriterier:

1: Skal være god at køre på

2: skal se godt ud

3: være nem at vedligeholde

Og jeg kan med min NYC 2 sætter kryds ved alle tre.

Design og teknologi – for de er gode til at bringe teknologi ind. Fx har min cykel, en NYC 2, istedet for en traditionel cykelkæde et vedligeholdelsesfrit kulfiber bæltedrev. Jeg oplever, at jeg ikke længere får olie på fingre, bukser og sko og så er der mindre “slup” – den er måske bedre til at overføre kraften fra benene og pedalerne til hjulene ?

Der er en “2” jeg har – altså to gear. Det lyder ikke af meget. Min forrige cykel havde syv gear men jeg brugte kun to i det daglige og en sjælden gang også et tredie…det er “automatgear” så den skifter selv. En meget nem og glidende ting. Når man lære det lidt at kende kan man fremtvinge et skifte, hvilket kan være nyttigt.
Er det så en dyr cykel ? En NYC 2 koster her i september 2017 ca 6000 kr. Bevares, du kan få billigere cykler men du kan i den grad også finde dyrere…

Du kan se og læse meget mere til Biomega cykler på deres hjemmeside: www.biomega.com
GemGem
GemGem
GemGem
GemGem

Leave a Reply