Hvis bare jeg kunne…..læse bøger

Med overskriften “Hvis bare jeg kunne” skriver jeg om ting jeg godt kunne tænke mig at gøre men som omstændighederne, sclerose (MS), lægger hindringer i vejen for.

Her er det vigtig at du holder dig for øje at sclerose er en meget individuel sygdom. Nogle er meget hårdt ramt og andre mindre ramt. Nogle har primært kognitive problemer og andre har primært fysiske vanskeligheder. Derfor kan du ikke sammenligne mig og min situation med en anden som har MS.

Jeg har tidligere været inde på det at læse bøger i bloggen En Tabt Verden.

Min MS har givet mig kognitive vanskeligheder, så det at læse en avis for slet ikke at tale om at læse en bog er helt uoverstigeligt.
Jeg vil super gerne læse bøger og du kan sige at som pensionist må jeg have tid til det….jo, men jeg kan ikke. I forbindelse at  Svend Brinkmand udgav bogen “Stå Fast” (som jeg har skrevet om her) har jeg også forsøgt mig med lydbøger. Og her må jeg nok erkende at det tror jeg ikke helt jeg vænner mig til eller nogensinden kom til at råbe hurra! for….

Det er så megen viden, visdom og gode fortællinger i bøger at det næsten gør ondt at tænke på at jeg ikke kan gå del i det.

Jeg kunne sindsygt godt tænke mig at læse nogle af “de store romaner”, dem som jeg tænkte at jeg kunne læse siddende i gyngestolen på varendaen med piben i munden med hunden Trofast tyggende på et kødben men jeg drak en single malt whiskey on the rocks når jeg blev gammel. Det kommer ikke til at ske.

Nå jeg siger “store romaner” tænker jeg på romaner af Ernest Hemmingway, “Krig og Fred” af Leo Tolstoi, “Illiaden” og “Odyssen” af Homer, “Den Guddommelige Komedie” af Dante….

Du kan finde inspiration til “store romaner lige her: http://bognoter.dk/1001-boeger/

Leave a Reply