Bornholm overrasker altid positivt

Venner inviterede os til Bornholm i nogle dage og det blev nogle dejlige dage

Det er lang tid siden vi sidst var på Bornholm. Alt for lang tid siden. For der er dejligt på Bornholm – ihvertfald om sommeren. Det med “ja, men hvad om vinteren?” taler vi om hver gang. Men mon ikke Bornholm er klar over det og forsøger at gøre øen mere levende udenfor turistsæsonen ? Hmm, det må kommer an på en prøve en dag…

Vi har flere gange været parate til at holde vores sommerferie på Bornholm men så tænker man lidt…selvom det hedder solskinsøen ved du aldrig helt med vejret, det er ikke gratis at komme dertil og de ved helt sikkert godt, hvad de skal have for at leje et sommerhus i en uge.

Så sidder man lidt og ønsker sig godt vejr (ikke 30 grader, men i hvertfald ikke hele eller halve dage med regn), at kunne spise på restaurant etc og så bliver Bornholm vejet af og vi har taget andre steder hen.

Vi fik set det nye flotte besøgscenter på Hammershus og der genopfrisket historien; havde glemt at Leonora Christina også have siddet fængsel dér – og flygtet derfra kun for at blive fanget igen i Allinge.

Heldigvis fik vi også set Vang Granitbrud – imponerende og smukt

Bornholm har længe været kendt som en ø med mange kunsthåndværkere. Tidligere har jeg opfattet at der var tale om klatmaleri, oppustet turistglas og hjemmehæklede sokker – der er der måske stadig men jeg opfattede at de med forening ACAB – Arts & Kraft Association Bornholm har fået kvalitet ind. Vi besøgte flere

keramikere,som laver meget flotte ting, synes vi.
Det var også en glæde at maleren, som vi købte vores første maleri af for 20 år siden, stadig er aktiv (og dygtig, synes vi)

Jeg kan godt lide Bornholm – naturen uden lige i kongeriget og sproget er charmerende (når de ikke skruer op for så fatter jeg ingenting)

Leave a Reply