mine brands

Der er nogle brands, som jeg har et forhold til af den ene eller anden årsag…

Nu hedder det “brands” – før hed det mærker…
De fleste har nogle brands, som man føler mere for end andre og der bliver gjort meget for at bestemme et mærkes værdi- simpelthen uden fra tanken om at brand med en høj brand equity, kan generer mere profit end brands med lav brand equity.
Men det her indlæg skal ikke handler om brand equity – det ved jeg ikke nok om. Men jeg ved noget om de mærker jeg har et forhold til. Et forhold der er baseret på en lang række rationelle og irrationelle oplevelse..

Noget skyldes noget min forældre engang har sagt og meget skyldes det som er puttet ind i barndommmen .Det er faktisk utroligt så meget det betyder ! Derfor forstår jeg godt at virksomheder forsøger at få fat i forbrugeren tidligt – det giver kunder for livet.

Her er lidt om de mærker jeg har et forhold til og hvorfor:

Omega

Jeg har et Omega ur jeg har arvet fra min far. Et ud han fik af min mor da han blev 40 år – det er fra 1969. Min far var vældig glad for det om talte om at “Omega laver verden bedste ure”- Laver der bedre ure en Rolex, IWC eller andre premium fabrikater ? Næppe, men for mig er det verdens bedste og jeg vil hellere have en Omega Speedmaster end end en Rolex Oyster.

Tøj

  • det er jo en stor kategori….

Jeg kan bedre lide Adidas end Nike. Adidas er det “gamle”, europæiske (tyske) mærke og Nike er den amerikanske opkomling. Adidas har også en større stjerne end Puma, som jo blev startet af en bror til Adi Dasler.
Men jeg synes bedre om Diadora og Sergio Tacchini. Det skyldes at nogle af sportsstjernene i min barndom brugte de mærker – det kan altså godt betale sig at sponserer stjerner ! Det skyldes også min forkærlighed for Italien og alt Italiensk…
Jeg synes bedre om polo shirt fra Fred Perry end jeg synes om Ralph Lauren – jeg har spillet tennis og historien om Fred Perry er bare engelsk overklasse…(se også Great British Sports )

Nikon kamera

Jeg bruger primært fotoudstyr fra Nikon. Det gør jeg fordi det er godt og fordi da jeg skulle købe et kamera for nogle år siden huskede jeg Nikon fra da jeg var barn.
Da var Nikon the shit !  – der var også andre spejlrefleksmærker, men Canon var igen steder. De kom først for alvor omkring årtusindeskiftet da det blev digitalt. I min verden var Canon producent af kopimaskiner, lommeregnere og printere…

Nogle af de mærker jeg har en postiv holdning til skyldes helt klart at de har en historie eller at de med deres reklamer projekterer en livsstil, som jeg forbinder med noget positivt.
Fx har jeg sejlet og Prada var i mange år helt fremme på den international sejlsport scene med Luna Rossa – i mange år var alt der var forbundet med sejlsport sælges til mig…
Der er også nogle brands jeg har en anstrengt forhold til. Fx danske Ecco – det skyldes, at jeg engang for 20 år siden købte et par dyre sko frem dem, de holdt 1 år og kunne ikke forsåles igen. Da besluttede jeg mig aldrig mere for at at have Ecco- og det har jeg så heller ikke haft.

PS: Jeg er også ret glad for Poul Smith, Church og Barker sko, Stenströms skjorter, Pantherella sokker og en masse andet…

Leave a Reply