Fra brølende løve til domesticeret tandløs hankat

Så fik jeg set “En frygtelig kvinde” – en god film, der fremkaldte flashbacks

Filmen skabte helt forudsigeligt en del furore sikkert også set i lyset af den seneste tids store #metoo ting, der har afsløret og bragt frem i dagens lys en bunke fortællinger om hvordan kvinder er blevet undertrykt og misbrugt. Slet ikke rar læsning ! – omfanget kom dybt bag på mig. 
Jeg opfatter filmen som en serie af oplevelser og observationer sat sammen i een kvinde, en film. Derfor fremstår kvinden meget tydeligt… Og det er vist det som har stødt nogle.
Jeg er også lidt stødt….over den meget stereotype mand, der bliver vist. En mand, der går fra brølende løve til domesticeret tandløs hankat. 
Men jeg tager filmen som det, jeg synes den er: en film som viser en række situationer og manipulationer i et moderne parforhold udfra mandens perspektiv.
Jeg kunne godt genkende flere situationer – og det kunne min hustru også – men derfor ligger vi ikke i åben krig dagen efter…
Hos mig tegner den filmen et ikke særligt flatterende billede af hverken kvinden eller manden men jeg forstår ikke hvis nogle blot kan afvise den 100% som anti feministisk propaganda.
Der kunne sikkert laves en tilsvarende film  set gennem en kvindes øjne – den vil jeg gerne se !
Jeg er sikker på at der vil være episoder hvor jeg tænker “hold kæft, sådan har jeg også opført mig”, episoder hvor jeg vil være skamfuld og episode hvor jeg ville grine højlydt af mit eget køn og mig selv.
Måske jeg skulle læse “Mænd er fra Mars, Kvinder er fra Venus” ? (hvis jeg altså kunne læse en bog) 
Selvindsigt og indsigt i vore forskelligheder skader nok ingen….ej heller skader det at kunne le af sig selv.

Leave a Reply