Cocks & Cows på Gammel Strand

Også i 2016 blev Cocks & Cows udnævnt som dem der laver den bedste burger af AOK.

Jeg har flere gange besøgt Cocks & Cows på Gammel Strand i København og er enig i at de laver gode burgere. Elles havde jeg heller ikke besøgt dem igen og igen…
Burgerkrigen raser i København, og sikkert også i mange byer, for burgeren er blevet “voksen”. Der er sket en gourmerisering af Big Mac’en og Whopperen.

Med “gourmerisering” mener jeg at man har taget underlødige eller total udgåede madvarer og forsøgt at hæve det til et andet niveau. Havde du spurgt mig for bare 10 år siden om jeg troede på at grød ville bliver et hit på cafeér havde jeg svaret nej. Jeg havde nok heller ikke forestillet mig at burgeren ville blive et mad hit- samt yderst velsmagende!

Men det er det nu og der er kommet flere og flere som har focus på burgeren. Nord Gruppen har udvidet med flere Cocks & Cow restauranter i København samt flere cocktail barer som fx The Bird & The Churchkey.

Cocks & Cows på Gl. Strand i København har også en cocktailbar
Cocks & Cows på Gl. Strand i København har også en cocktailbar

Og hvad synes jeg så om Cocks & Cows ?

Det kan du læse om herunder:

Cocks & Cows
  • Burgere
  • Pommes Frites
  • Lokale
  • Betjenning
3.5

Resume

Burgere
De laver gode burgere. Punktum.
Jeg kan god lige udvalget af burgere men synes det synd at bollen ikke længere er “brændemærket” som de var de første år. Men det ændre ikke på smagen, som er fremragende.

 

Pommes Frites
De skal roses for at du kan få flere typer af frites og et godt udvalg af forskellige dips, som fx Heilmans mayo og chilli mayo.
Men deres frites er ikke noget af råbe hurra for. Mere slatne end udkogt spaghetti. Måske bliver der lavet en ordenlig røvfuld og så ligger de og sveder under en varmelampe ? Aner det ikke men der er ingen sprødhed tilbage i de lunkne kartofler.

Lokale
Jeg har været uheldig med at blive placeret ved bord 16 hele 3 gang i træk. Og hvad er der så i vejen med bord 16 ?
Det er det sidste tomands bord ud mod gården og der er en konstant renden og åbning/lukning af nødudgangen som personalet bruger til at betjene gården. Udover at det er sindssygt irriterede opstår der om en grim træk.
Den træk er specielt slem når man sidder med ryggen til døren som man gør når tre mand bliver placeret ved et åbenlyst tomandsbord…og så er pladsen iøvrigt trang.

Selve indretningen er cool nok og jeg synes de røde båse passer vildt godt og sammen med de rå væggge giver de et meget originalt indtryk.
Med akutikken er rædselsfuld. Støjniveauet er utrolig ! Bare nogle simple støjdæmpende plader i loftet ville hjælpe meget. Støjdæmpemde plader ? Er de ikke grimme ? Overhovedet ikke. Det vil slet ikke kunne se det – men du ville kunne høre det.

Betjenning
Betjenningen er frisk, høflig og imødekommede. Det er unge mennesker, som gør det godt.
Niveauet af høflighed passer godt med at det er en burgerrestaurant og ikke en 3-stjernet Michelin.
De er opmærksomme og hurtige. Super.

Leave a Reply