Copenhagen Pride er en mega fest

I 2016 var den største Copenhagen Pride festival til dato med næsten 150 biler og ialt 200.000 gæster


Paraden kommer lige forbi min bopæl og fra vinduerne har man et godt udsyn. Jeg ville faktisk hellere være nede på gaden men det spiller ikke lige helt med benene pt.
Det er en stor fest med lutter glade mennesker – faktik meget glade mennesker  – og høj musik. Ikke alle, som deltage i paraden er nødvendig bøsse, lesbisk, transkønnede eller biseksuel men bare mennesker som gerne vil vise deres støtte og ønske om lige regler for alle. Og der er stadig ikke ens regler. Faktisk var det føst i 1981 at homoseksualitet blev fjernet fra Sundhedsstyrelsens liste i 1981. I 1987 vedtog Folketinget en antidiskriminationslov, der gjorde det ulovligt at diskriminere homoseksuelle, og i1996 blev der vedtaget en lov mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.(kilde: faktalink).
Selve paraden, som finder sted om lørdagen og går fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhus, tiltrækker mange tilskuere og mange fotografer.
Jeg hev kameraet frem og skød lidt fra mit vindue i håbet om at kunne tage et billede eller to af nogle venner og bekendte.

BTW: stor ros til Frederiksberg kommune for at rydde hurtigt op efter de mange glade mennesker.

Leave a Reply