Dårlig samvittighed ?

Dårlig samvittighed er sådan en irriterende følelse, som kommer frem – også selvom man måske ingen grund har til at have den følelse. Jeg bekæmper den med Round-Up hver gang den kommer frem…
Jeg vil ikke have dårlig samvittighed og har, tror jeg, heller ikke grund til at have. Ikke at jeg ikke har taget fejl og ikke kan se at jeg burde have gjort noget andet. Men det er jo efterrationaliseringer.
Jeg føler mig overbevist om, at jeg truffet de valg jeg nu en gang har truffet med dit bedste intentioner og de bedste hensigter. Måske er det fortrægning når jeg siger at jeg aldrig har truffet et valg med bevist skumle eller på anden vis dårlige hensigter.
Klart at jeg har truffet valg, som har favoriseret den ene eller den anden men de er aldrig truffet med den hensigt at skade nogen.
Det er så nemt at sige at man skulle have gjordt dit eller dat – så senere, og det bliver ofte nemmer jo senere det bliver, bliver alting klart. Så glemmer man den tid og sted en beslutning er truffet i og i nutidens krystalklare lys kan jeg jo godt se de fejl jeg har gjort.
Og tiden har en tendens til at fremkalde ting forskelligt. Lige efter synes man måske at man har truffet en godt valg, 5 år senere er man måske mere i tvivl og 10 år efter er man helt sikker på at man skulle have valgt noget andet.
Men det kan ikke nytte noget ! Beslutningen er truffet og man må leve med den beslutning man har truffet. Nogle gange får man mulighed for at omgøre en beslutning men det er langfra sikkert at du får den mulighed. !