Dansk Arkitektur Center er flyttet til BLOX

Dansk Arkitektur Center (DAC) er flyttet fra en gammelt pakhus til top moderne BLOX

BLOX er navnet på en ny, moderne bygning ved Kongens Bryghus og Kalvebod Brygge og er nabo til Det Kongelige Bibliotek i Den Sorte Diamant og det skulle naturlivs besøges.

Jeg kan godt lide arkitektur som mange andre. Faktisk oplevede arkitektuddannelsen en stigning på 13% i antal ansøgere i 2018 ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet:
ufm
“Arkitektur” er blevet in…

“Blox” er en multifunktionsbygning tegnet af hollandske OMA, hvor Bjarke Ingels i sin tid stod i lære. Bygningen er givet og ejet af RealDania og det siges at bygningen har koster to milliarder kroner..det er mange penge…

Jeg kan godt se at med Blox har OMA lavet en bygning, som på et sæt giver noget tilbage (det er så populært at sige i disse år) og der kan jeg se hvor Ingels måske har fået sine ideer til. Men der er mere schwung over en skibakke på toppen af afbrændignsantalt end der er over en lille forkølet legeplads.

Bygningen indeholder bla.foruden DAC, et parkeringshus med 350 p-pladser, en legeplads, et spisested, 22 lejeboliger og et fitnesscenter.

- fra DAC i Blox © Henrik Wessmann
– fra DAC i Blox © Henrik Wessmann

Det er også lykkedes, at blive en af de mest udskældte bygninger i København siden terminalbygningen på Rådhuspladsen (som jeg synes var kønnere..).

Jeg har årskort til DAC og har besøgt Blox et par gange. Og jeg synes ikke om bygningen. Men har heller ikke forstand på det.
Ideen med udformningen er god nok men i mine øje er proportionerne forkerte og den grundlæggende ide bag gået tabt eller faldet i havnen.

Nogle bryder sig ikke om bygningen fordi den er for moderne overfor de historiske omgivelser. Sådan har jeg det ikke. Vi skal ikke bygge som i fortiden men bygge ovenpå og videre.

Nu er den her og jeg tvivler på, at den bliver revet ned som terminalbygningen – to milliarder kroner er mange penge. Men broen over havnen, som endnu ikke er færdig, skal nok bliver populær. Den indgår i Havneringen, som gør det mulig at gå, løbe og cykler rundt om Københavns Havn – købmændenes havn, din og min by: Danmarks hovedstad.

Billedet i toppen er fra udstillingen “Welcome Home” og fra en lysinstallation af Olafur Eliasson. Meget Instagrammable…

Leave a Reply