Defining moments har jeg også haft

Jeg har lagt mærke til at Barack Obama i sine taler ynder at bruge ordene “defining moments” når der ligesom skal lægges vægt bag.

På dansk hedder det vel “skelsættende øjeblikke” og jeg kom til at tænke om jeg også havde dem ?

Og svaret i retrospekt er klart ja ! Der har været øjeblikke som har vist sig at være skelsættende. En milimeter anden beslutning havde helt sikkert først til en helt andet resultatet. Som fx da jeg i en alder af 18 droppende ud af HH og fik tilbudt en læreplads i en biludstyrsforretning – da takkede jeg pænt nej til og kom i stedet i lære hos Philips og resten er historie.

Men jeg vidste ikke at det var “skelsættende øjeblik” – vidste det heller ikke dagen efter, ugen efter for den sags skyld ! Og det er altså det irriterede ved “skelsættede øjeblikke”. Man ser det ikke lige på stedet og det er også umuligt helt at kende konsekvensen på tidspunktet. Det står først klart senere – meget senere. Og der er sikkert godt for man kunne jo risikerer at bliver helt overvældet af den beslutning man skulle træffe at man slet ikke fik truffet nogen !

Det kan naturligvis også være en strategi – to go with the flow. Jeg afviser bestemt ikke at den strategi har sine fordele men jeg afviser den som et generelt princip man lader sit liv følge. Man må tage stilling, træffe valg og mærke konsekvensen – den kommer uanset hvad på et tidspunkt.

Leave a Reply