Dejligt gensyn med Stresa ved Lago Maggiore

Det tog ca 15 år at komme tilbage til Stress ved Lago Maggiore men vi ses snart igen

Det er ca 15 år siden jeg var i Stresa med jobbet – en forlænget weekend med lidt fagligt indhold og en masse socialt indhold. Alle var vi enige om,at der var skønt og at vi hver især ville komme tilbage…det tog så en del år men alt skal jo passe sammen og der en sket en masse siden dengang.

Sjovt nok boede vi på det helt samme hotel – Hotel Regina Palace – men det stod først 100% klart for mig da vi ankom. Synes bragte minderne frem fra den mørke kælder 🙂

Stresa, busrejser og ældre

Nu var vi der i starten af oktober måned (var svineheldige med vejret!) og så er der måske en andet klientel end i sommermånederne men for hulen der var mange busrejser og mange ældre mennesker.

Kilde: mitrejsevejr.dk

De mange busrejsende var ofte fra Tyskland og de rejsende var dermed ofte tyskere men også folk fra Schweiz og USA havde fundet vej. Det mindede mig om, at var der den ting jeg kunne ændre ved Danmark, så skulle det være placeringen. Fra sydtyskland tager det bare fire timer i bil at komme til Stresa….

Men generelt var det ældre mennesker i byerne også i fx Stress og i Domodossola. Der er der sikkert en masse forklaringer på men det er mit indtryk, at i Nord Italien er der mange ældre og at det bla. er derfor at dr var store problemer med Covid-19 og vi husker billederne fra Bergamo.

Det er først og fremmest, fordi Italien har en meget stor andel af ældre borgere, siger Roberto Burioni – 23 procent af befolkningen er over 65 år, sammenlignet med 12 procent i Kina – og dermed er andelen af befolkningen, som især er sårbar over for coronavirussen, så meget større.

Kilde: Information

Hvad laver man i Stresa ?

Tja, vi have ingen planer og havde helt bevidst undladt at lave nogle planer. Vi skulle hygge os, slappe af samt spise og drikke godt. Alle tre ting lykkedes !

For lige at starte med “spise og drikke” så har byen Stresa bare ca. 5000 indbyggere men der alligevel to restauranter nævnt i Michelin guiden for Italien, hvilket vidner om at der er mange penge og turister i byen…

Vinen behøver jeg vel ikke nævne ? Vi er i Piemonte med Barolo, Barberesco, Barbera (og trøfler, nødder etc) . Så alt godt – vi fik kun god mad og vin !

Lago Maggiore er en af de storte søer i Alperne og er på det dybeste punkt 374m dyb ! og har en del sejlads. Mere i sommerhalvåret men både til Isola Bella, Isola Madre og Isola del Pescatori sejler vi hele året. Jeg hvade været på øerne før men vi tog der ud. Det er nok mest for de botanisk interesserede men jo en fin tur.

Tennis i Lesa

Jeg fotograferer også og i 2022 har det stået meget på foto af tennis. Herunder tennisbaner og tennisanlæg. To danskere vandt tidligere i året doublen i Lesa Cup og derfor måtte vi en tur til Lesa – det kom der nogle billed ud af som du kan ser her

Leave a Reply