den der har kanylen

– har også magten !

Een gang om måneden går turen til Rigshopitalet, for at modtage behandling med Tysabri for min sklerose.

Det er et middel, der er god erfaring med og som skal gives som infusion. Dvs via drop. Det betyder også at der ligge lægges en drop i hånden eller andet sted, hvor der kan stikkes. Det er forholdsmæssigt smertefrit. Dog er mine blodåre ikke altid helt så samarbejdsvillige og der kan være nødvendigt at stikke flere gange.
I almindelighed er det dygtige og empatiske sygeplejersker, der er på Sclerose afdelingen på Rigshospitalet.
Dygtige, betyder ikke at der ikke kan stikkes forkert (= det lykkedes ikke første gang) for det kan ske.
Men dygtige derhen at de har styr på deres ting og er organiserede. Det betyder meget for mig at jeg har tillid til dem og det. De skal have styr på det – også fordi medicinen kan have nogle alvorlige bivirkninger (PML) og andet…. Og så fedt er det heller ikke at blive stukket 3-4 gange og få nogle store blå mærker og ømhed i hænderne.
Jeg har gjort mig en dårlig erfaring med en specielt: hun KAN IKKE stikke (har oplevet andre sidde og skrige af smerte når hun skulle stikke og med mig er det ikke lykkedes overhovet at ramme en blodåre),  hun har byttet om på medicinen (rækkefølgen: Tysabri efterfulgt af saltvand), har generelt ikke styr på en skid og virker forvirret.
Og så tænker du at det nok bare er mig ? Det har jeg fornyelig oplevet at det er det ikke…. Hele rummet (5 personer) havde det helt sådan. Og de kunne også fortælle om lignende oplevelser.
Men det er meget svært at gøre noget ved. Der er svært at klage over en som har kanylen og dermed magten. Man burde men jeg tænker at det hjælper nok ikke en skid – jeg bliver nok bare også af de andre sygeplejerske betragtet som en kværulant hvis jeg gør.
Hvorfor hun efter at have været væk længe har fået lov til at komme tilbage er mig en gåde ! Måske fordi ingen har klaget over hende men jeg tænke at hendes kolleger må da vide det ?
Jeg kender hende ikke som person. Hun er sikkert rar og god mod dyr. Jeg synes bare er hun vildt inkompetent og hun skal IKKE stikke mig. DIXI.
 

Leave a Reply