der er i kunsten vi viser os selv og verden

Mennesket er fantastisk til at forestille sig, have et “image” og have paraderne oppe

Der er talt meget omkring fx de sociale medier, der ofte bruges til selviscenesættelse og til at vise os det perfekte ridse- og lydefrit liv, som vi også godt ved er en illusion. Måske er det ekskapisme når vi ser boligmagasiner, følger med i stram drejebogs reality-TV og når vi ser foodporn på Instagram ? 
Meget af det ikke nyt. Platformen er.  Fx var selviscenesættelse en yndet sport blandt kongelige og adelige hvor der blev malet forskønnende  og historiern drejet i et passende vindhjørne.
Måske findes det ægte i kunsten ? Det være sig fx i musik, lyrik eller billedkunst. Meget er sikkert tomme kalorier og kommercielt glitter men jeg er sikker på at kunsten har POTENTIALET til at være ægte. Potentialet til at vi gennem kunsten kan vise og være os selv, inderst inde og dermed også holde et spejl op fra verden.
Eller er det bare min drøm om “ægte” og “inderligt” ? Jeg, som kun har lidt folkeskole og ingen akademiske hædersbevisninger hængende i nøglebundet, jeg som intet aner om kunst, jeg som er mig…med et cpr-nummer, der brutalt viser jeg er i sidste halvdel af livet.
For ikke længe siden fortalte en at jeg forholdt. Altså holdt tilbage og ikke viste og fortalt alt. Umiddelbart dejligt at høre jeg er “mystisk” – men sådan ser jeg ikke mig selv. Som en der holder tilbage. Men måske er det fordi jeg beslutter for hvornår og hvordan – læser du mine blogs her ved du alt. 

Leave a Reply