det kan være farligt at blive undersøgt for grundigt

I forbindelse med et multiple sclerose attak blev der foretaget en mængde undersøgelser og jeg fejlede pludseligt alverdens ting

Da jeg havde et multiple sclerose attak for nylig havde min neurolog en tanke om at jeg måske skulle skifte medicin fra Tysabri til Ocrevus. Når man skal have den type immunforsvarsdæmpende medicin skal man tjekkes for en række ting: levertal, hjerte, hepatitis og tuberkulose og sikkert nogle flere ting.

Mine blodprøver fortalte, at jeg havde haft hepatitis C, men at det nu var en overstået infektion og at det vurderes, at der intet er til hinder for Ocrevus.

Ved en opfølgende samtale over telefonen et par uge efter min attak kur med medrol ser neurologen pludseligt, at jeg da også har tuberkulose og hun ville underrette embedslægen.

Jeg blev så befippet, at jeg ikke fik spurgt om noget som helst. Et par dage senere havde jeg ikke hørt noget, blev urolig for smitte og kontaktede lægevagten som fortalte mig, at jeg skulle isolerer mig selv. Et par dage senere fik jeg brev fra Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet om at de ville se mig nogle uger efter.

Endelig oprandt dagen og det var jeg superglad for. Alvorligt/ikke alvorligt, smitter jeg / smitter jeg ikke og i et stykke tid (flere måneder) har jeg haft lidt åndenød og ondt i højre side.

Min tuberkulose er latent, hvilket jeg deler med 10% af befolkningen…det er ikke farligt men det tjekkes op fordi Ocrecus er immunforsvarsdæmpende medicin. Det hele udløste en kur med to præparater i et halvt år med jævnlige blodprøver når de havde fået set på de røngtenbilleder af mine lunger jeg også skulle have foretaget.

Kunne det være cancer ?

Svarene på røntgen kom grundlovsdag i min sundhedplatform. Brevet talte om fortætning og andet “medicinsk snak”. Er tur på internettet og søgning førte mig direkte til cancer.dk.

Og så blev jeg bange ! Min forældre er begge døde af kræft så det er i familien.

Hele weekenden blev præget af tanker om lungekræft, mulig behandling og døden. Selvom jeg siger til mig selv at nu skal vi lige spise brød til etc går tankerne straks igang med worst case scenario.

Jeg fik i mit hovede skrevet flere afskedstaler, fik styr på min begravelse og lavet en liste med ting jeg skulle have undersøgt bla om økonomi.

Det viste sig heldigvis ikke at være noget og min kur mod tuberkulose er nu igang.

Det hele fik mig til at tænke på, at jeg i flere måneder havde ondt og åndenød. Men jeg gik ikke til læge. Måske fordi jeg er vant til at have ondt hele tiden med min MS og i perioder er det værre og i andre perioder bedre. Det er svært for mig at skelne tingene og jeg tænkte, at det er nok også bare fordi jeg er i dårlig form og er ved at blive gammel. Det er det nok måske også men jeg SKAL blive bedre til at gå til læge hurtigere !

Det kunne have været cancer og måske kunne opdagelsen 4-5 måneder før have gjort en forskel. Det ved ingen og nu er det så ikke aktuelt men der skal ikke tages chancer.

Leave a Reply