det lykkede at få fat i det foto jeg synes er helt fantastisk

Jeg fik endelig taget mig sammen til at spørge, hvilket jeg kunne og skulle have gjort have gjort for længe siden

I 2018 kom jeg i kontakt med en meget dygtig dansk fotograf – Ole Christiansen – efter at vi have stødt på hinanden flere gange til receptioner og sådan noget halløj.
I min “research” fandt jeg dels en bog og faldt over en masse gode billeder han har lavet igennem årene. Dét han laver vil jeg gerne kunne gøre.

Der var særligt eet foto, der talte til mig fra dag 1. Et portræt af skuespilleren Maggie Cheung. Navnet ringer ingen klokker hos mig whatsoever men jeg ser nok de forkerte film… men jeg synes billedet af hende er fantastisk.
Måske er det netop en styrke at jeg ikke ved hvem hun er for så lægger jeg ikke tanker/følelser ned i billedet men ser på billedet som et billede.

Det tog altså lidt tid før jeg fik spurgt Ole, om han stadig havde et billede til mere til salg (jeg vidste, at det er lavet i begrænset oplag) og hvad det skulle koste. På Bruun-Rasmussen fik jeg en ide om hvad det kunne koste.

Den egenskab har de dygtige danske fotografer Keld Helmer-Petersen, Jan Persson, Ole Christiansen og Søren Solkjær Starbird også. De tre sidstnævnte har portrætteret snart sagt alle, der er noget inden for musikken – og kunsten. Helt bogstavelig talt – fra James Brown og Leonhard Cohen til Iggy Pop og REM’s Michael Stipe. Og portrætter af lige præcis disse herrer kan noget helt særligt, der retfærdiggør udtrykket portrætkunst, som fx i Ole Christiansens stærke, grafiske sort-hvid portræt af den kinesiske skuespillerinde Maggie Cheung fra 1998.
Kilde: Brunn-Rasussen.dk

Jeg tror, at når jeg tøvede med at spørge skyldtes det to ting:

1: at Ole ville sige nej og dermed vidste jeg at ønske om at få et billeder var dødt. Når jeg ikke havde fået et nej var muligheden der jo stadig…
2: at jeg ville være nødt til at begår et bankrøveri for at få råd til det

Jeg fik altså ikke nej og jeg har ikke måtte røve en bank.

Vil du vide mere om Ole og hans fotografi kan jeg anbefale dig et lytte på  podcasten “Fotografi, kamera og motiv 10 – Man ringer bare og spørger” –  http://www.fotografikurser.dk/fotografi-kamera-og-motiv-10-man-ringer-bare-og-spoerger/

Jeg har fået billedet indrammet hos Din Kunst på Vesterbrogade som jeg har meget gode erfaringer med. Thomas laver et virkelig godt stykke arbejde og jeg kan godt lide at vi få en snak om hvordan billedet bliver bedst indrammet. Til dette billeder valgte her også et få sat museumsglas – dyrere, men det ser godt ud !

Leave a Reply