Det skal være nemt for alle

Jeg vil gerne indrømme, at jeg ikke tænkte over adgangsforhold tidligere

– og må med stor beklagelse sige, at jeg på et tidspunkt syntes, at det var åndssvagt, at der i den nye bygning min arbejdsgiver flyttede ind i for næsten tyve år siden, at der SKULLE være et handicaptoilet.

Jeg tror nu ikke der skulle være et særligt separat handicaptoilet men det var nok en måde at spare kvadratmeter på – tænkt hvis alle toiletter skulle have adgangsforhold til kørestole ? Det ville sikkert bliver alt for dyrt…
I forvejen var der ikke dame- og herretoiletter men bare “toiletter”. Det faldt ikke i god jord alle steder…

Kunne jeg tage det tilbage gjorde jeg det !

Anyways, med min egen sygdom in mente er jeg nu mere opmærksom på disse ting.

Lovgivningen tilsiger “lige adgang for alle” men det bliver ikke gennemført eller overholdt.

Jeg kan godt forstår problematikken i gamle og måske fredede bygninger,  at der kan være udfordringer med helt at leve op til lovens bogstav men der kan godt findes penge til at lave et støtte/holdestativ ved lyskryds til cyklister i København (sgu for dårligt at der ikke er indbygget varme….).

I strategien for cyklisme i København står der:

“Derfor skal samtlige cykelstier i København renoveres, så asfalten er uden bump. Samtidig laver vi en lang række andre initiativer i forhold til komfort, som fx fodstøtter ved lyskryds og flere cykelparkeringspladser.”
Kilde: DTU Transport

Som med så meget andet er der vel tale om en prioritering ?

Skulle tanken om at “ham Henrik er sgu bare en brokrøv” synes jeg du skulle kaste et blik på denne artikel fra Politikken den 6. oktober 2014.

“Danmark har været til eksamen i handikap og får ros, men også kritik for at mangle en central del af handikapkonventionen.”

Der findes nogle nogle websteder som fx komblot.dk, hvor forskellige steder bliver vurderet på deres adgangsforhold, hvilket kan være en endog meget god ide at tjekke inden du tager afsted…

PS: Jeg har ingen forståelse for dem som parkerer på en handicapplads uden at have et skilt…

Leave a Reply