Den Drøm om Fred i Cisternerne

Cisternerne i Søndermarken har åbnet udstillingen for 2016: “Den Drøm om Fred” af Eva Koch

Jeg besøgte også Cisternerne i i 2015 for at se udstillingen “H” af Ingvar Cronhammer, så forventningerne var store ! Men de to udstillinger kan ikke sammenlignes.

Børn leger – også mens bomberne falder. Blomster vokser op, selv på de mudrede slagmarker, og duer blafrer frit mellem symbol og virkelighed – mellem krig og fred. Eva Koch tager afsæt i troen på, at der på trods af al verdens terror, krig og ødelæggelse altid vil være liv og vækst.
Kilde: Cisternerne.dk

Selv laver jeg ikke video men skulle jeg kunne jeg godt tænke mig at lave noget ligende. Ikke spillefilm, ikke musik video men video hvor billede og lyd sammen skaber et indtryk og følelse.
Jeg har slet ikke forstand på kunst så at sige noget kvalificeret om udstillingen kan jeg ikke. Selve udstillingsrummer er genialt – mørket, kulden, fugtigheden – skaber allerede i sig selv en oplevelse. Måske min begejstring for rummet smitter lidt af, gør mig venligsindet og modtagelig ?

Duerne er ikke nødvendigvis fredssymboler, men måske i stedet billeder på vores flaksende længsel efter fred.

Bagerst i rummet finder man “duerne” og lyd af deres knurren. Smukt er de allerbagerrste hvor en baskene due projiceres op på en tæppe af vand og skaber helt  fantastiske billeder.

Her finder du cisternerne:
[google_maps id=”6305″]

Leave a Reply