Du er ikke alene

Jeg er ikke altid begejstret for blogs men noget godt kan de

Sikkert har jeg mere end een gang været kritisk over for hele blog begrebet som idag også ren en stor industri med mange penge.

Det skal fremgå tydeligt hvis en blog er sponseret af den ene eller anden. Det er en slags varedeklaration på samme måde at det skal fremgår af en annonce i en blad at det netop er en annonce. Du kender sikkert de annoncer der ved første og andet blik fremstår som en artikel – altså en artikel hvor man forventer at journalitiske spilleregler er overholdt.

Mon ikke der er strammet op på det efterhånden som der er kommet flere og flere penge i at blogge ? Men jeg tænker også at mange, og måske de yngre, godt kan gennemskue det ?
Udover at der kan tjenes penge på at skrive blogs kan blogs også have et andet formål: at fortælle om fx en sygdom og lade andre vide at der er andre som har det ligesom dig. At du ikke er alene med tankerne, følelserne, frustrationen, vreden eller hvilket følelser, der nu er i spil.

At få at vide at man ikke er alene. At der er andre der har det ligesom en selv, at det er ok at være fx vred er nogle gange en befrielse, en lettelse.

Selvom vi alle får at vide at vi er noget helt særligt tror jeg nu er vi er meget ens. Jeg tvivler på, at jeg nogensinde har følt noget som ingen andre nogensinde har følt før….men derfor kan man jo godt komme i tvivl om hvorvidt den følelse er “normal” og om man selv kan og vil acceptere den.

At formidle at “sådan har jeg det også så du kan være rolig” er vigtig synes jeg. Vigtigere end at jeg gengiver en opskrift på klidboller som jeg har google mig frem til.

I forhold til at få og have en kronisk, kritisk sygdom som fx MS er der en masse tanker og følelser i spil. Tanker og følelser som man måske ikke kender fra tidligere og som derfor kan komme bag på en. Og der tænker jeg det en godt at der findes blogs med rigtige mennesker der er i samme båd som dig.

Også selvom MS er kan kan udvikle sig meget individuelt er der helt sikkert en stort sammenfald i tankerne og følelserne, der skal bearbejdes.
Sebastian havde ret, har ret allerede i 1978:

Du er ikke alene
Der er en, der følger dig
Og det er helt på det rene, han har det ligesom dig
Som dig
Citat: Sebastian / “Du er ikke alene”

Leave a Reply