En forskel i det små

Tit kan man enten blive helt opgivende eller være fyr og flamme…

Men den største effekt får man nok ved at være lidt cool og realistisk.
Du kender det også: du ser noget i avisen, i TVét, på nettet eller andet steds og tænker: det dér er helt forfærdeligt og det må jeg gøre noget ved !

Når den første indignation har lagt begynder du måske at tænke over hvad du kan gøre – og lidt efter kommer resignationen måske: “det nytter alligevel ikke noget”.

Sådan havde jeg det med ovenstående. Aldeles frygteligt – jeg havde godt hørt om de store nærmest øer af plastik, der flyder rundt i verdenshavene….frygteligt.

Jeg blev indigneret og så meldte resignationen sig. Men her tænkte jeg, at jeg må jo gøre noget i det små. Jeg kan ikke forandre verden – men jeg kan da ændre nogle ting i min egen verden.I det små.

Fx har jeg købt en bomuldsnet i Irma,som betyder at jeg ikke længere skal købe en plastikpose. Det fik mig til at tænke på  om afgiften rent faktisk har haft en effekt for jeg må med skam sige at jeg har købt mange plastikposer….. Skulle jeg bruge en pose er den blevet købt uden tanke på miljøet- Men afgiften har betydet noget det iflg denne artikel fra Politikken fra 28. april 2015.

I mange butikker kan man ikke købe sodavand i 25cl flasker mere. Det er overgået til 50cl plastflasker. Men det kan lade sig gøre og det har faktisk nogle fordele:

1: det er ofte i de små, lokale butikker de stadig fåes. På denne måde kan man i det små støtte sine lokale købmand.

2: ofte skal man kun bruge 25 cl . enten drikker man for meget eller også bliver resten – det til bageværende –  ofte fladt og kedeligt.

Det koster faktisk det samme: 2 x 25cl Schweppes Tonic koster 15 kr i hos den lokale købmand – det gør en 50cl også hos Føtex….

Og så længe jeg faktisk godt kan bære dem så gør jeg gerne det.

Det er småting og jeg forestiller mig ikke at det komme til at redde verden men jo er jo nødt til at gøre mit.

Generelt skal man måske tænke stort men starte i det små ?

Nu kan jeg kalde mig aktivist !?

Leave a Reply