Jeg har haft en næsten religiøs vinoplevelse

Jeg kan godt lide vin og specielt rødvin men der er langt mellem de store oplevelser

Min interesse for vin blev lagt i barndommen. Det havde mine forældres interesse og min bror og jeg fik rødvin med vand allerede tidligt.

I mine teenage år stod jeg ret alene med at at kunne lide rødvin. De fleste andre ville hellere have nogle bajere eller billig likør – bare det var procenter og promiller i skidtet.
Interessen for vin voksede og jeg har læst flere bøger om vin, drukket noget vin og været på besøgt vingårde. Uden at det blev nørdet ! Min interesse gik meget specifikt på italiensk vin da jeg synes at italiensk vin var meget forskellige artet (stor forskel fra Piemonte i nord til Sicilien i syd).

Det er en interesse, som ikke er så stor mere – og det har den ikke været 20 år (sikkert grundet økonomi) – men jeg glæder mig stadig over et godt glas vin. Selvom der er længere imellem dem da min vilje til at betale (jep: pris OG kvalitet hænger sammen) ikke er stor nok.

I Greve var vi nærmest velsignet med at have hele to gode vinbutikker. Vinslottet og Borgstrøm Vinhandel, som begge har gode vine og giver god vejledning.
Sådanne butikker har jeg heldigvis også i København, hvor Juuls og Kjær & Sommerfelt, er på listen over gode steder at købe vin og spiritus. Hos Juuls er et det oftets gin, som jeg har fået smag og interesse for, der bliver købt.

Jeg hørte englene synge

På en tidpunkt var vi til vinsmagning hos Kjær & Sommerfelt. En slags Giro d’italia med vine fra nord til syd. Jeg har altid været meget begejstret for Barolo og Barberesco fra det nordlige Italien men her blev vi også præsenteret for super vin fra Sicilien.

Doppiozeta er den nye ikonvin fra Mazzei. Med en lang tradition og ekspertise som baggrund har Mazzei-familien sat sig det mål at fremstille Siciliens bedste vine. Familien overtog Zisola, der ligger ved den smukke barokby Noto i 2002 og påbegyndte en renovering af marker og kældre.
Kilde: Kjær & Sommerfeldt

Du kender udtrykket at “høre englene synge?” Det er præcis det som vinen her gjorde. Det var en dyb og stor oplevelse. Jeg blev faktisk rørt. Smagen ramte et eller andet i mig og udløste et eller andet…det var nærmest en åbenbaring, religiøst.

Der er langt mellem de store vinoplevelser. Dem skal man heller ikke forvente at få ved en vin til 75kr – der skal lidt flere knaster på bordet.

Du kan få et godt glas vin til måske 100 kr men store oplevelser koster mere. Og nej: du kan IKKE få en god Barolo hos Meny for 100 kr. Barolo er en kongevin fra Piemonte og det koster. Så gem de 100 kr og når du har samlet nogle stykker af dem sammen kan du købe en god Barolo, som giver en stor oplevelse.

Vinen Zisola er heller ikke billig. Jeg tjekkede lige hos Kjær & Sommerfeldt og den koster 409 kr per flaske – det er altså desværre ikke en vin jeg kan drikke hverdag.

Jeg har købt vin, som kostede mere (blandt andet en Tignanello) men denne vin har helt sikkert været en af de helt store oplevelser !

 

 

 

 

 

 

PS: Jeg tror det var denne jeg hørte da jeg drak vinen…:

Leave a Reply