Endelig blev det til jul i Paris

Med lidt tilløb og en Covid-19 betinget aflysning kom vi endelig til at holde jul i Paris

Jeg indrømmer gerne, at da forslaget kom om at holde jul udenfor Danmark var jeg først lidt skeptisk. Jeg har i alle mine år holdt jul i Danmark – med min familie. Og vi har traditioner og maden er velkendt. Det kører efter en fin skabelon, som er perfektioneret 🙂

Men nu har vi ingen familiebånd, der holder på os og vi kan gøre som vi har lyst til. .

Covid-19

En Covid-19 pandemi gjorde at vi måtte aflyse hotel og fly i 2020. Her i 2021 er den her stadig og med Omikron raser den igen. Heldigvis er vi vaccineret og har undgået sygdom. Vi gjorde os nogle overvejelser om vi skulle tage afsted men det var bestilt før verden havde hørt om Omikron men overvejede til det allersidste. Konklusion blev at vi skulle afsted – og vi nåede den inden at Frankrig påbyder mundbind inde som ude og en mængde andre restriktioner.

Jul i Paris

Vi holder meget af Paris og er specielt glade for området Saint Germain des Pres – også kaldet “latinerkvarteret”

Det elegante område Saint-Germain-des-Près er hjemsted for fine butikker, spisesteder og den middelalderlige Église de Saint-Germain-des-Prés, Paris’ ældste kirke. Gader med mange gallerier fører til Musée d’Orsay, kendt for sin impressionistiske kunst. Fortovsboghandlere sælger vintagebøger på Seinens bredder, mens Boulevard Saint-Germain tiltrækker litteraturfans til ikoniske caféer som Flore, der engang var en favorit blandt forfattere som Hemingway.

Som mange andre har vi fundet et hotel vi gerne bor på. Det er 3-stjerner, små værelser og lidt gammeldags men det er godt for os

Du skal ikke tage til Paris for at komme i “jule-stemning”. Til det foretrækker jeg Hamborg. Bevares, der er jul i Paris og i særdeleshed i Galeries Lafayette Haumann er der skruet max op for julen som du måske fornemmer i nogle af billederne nedenfor. Jeg husker ikke, at have set børn trykke næserne mod vinduerne som de gjorde her.

Hvad lavede vi i de ialt 7 dage ?

Altså ikke meget 🙂

Vi har været i Paris før og set det “man skal se” så nu er der tale om glædelige gensyn, lidt nye ting og så handler det om at nyde det. Nyde livet i Paris: det milde vejr, den gode mad og vin – eller som bare suge ind og nyde stemningen

Af nyt fik jeg set en masse maleri på Musée d’Orsay og Musée de l’Orangerie , af gammelt fik jeg fx genbesøgt Cimetière du Père-Lachaise

Billederne er alle skudt med en iPhone

Savnede vi julen som vi kender den ?

Vi havde valgt ikke at pynte op til jul hjemme, ikke at give hinanden julegaver eller andet af det vi plejer. Det gjorde december måned simpel men ærligt talt også lidt “flad” og helt op til jul kom tvivlen om det geniale i det hele.

Men tvivlen forsvandt da først jeg satte fødderne på fransk jord. Jeg savnede intet men nød, nød og nød det i fulde drag !

PS: en lille anekdote

Jeg taler og forstår ikke fransk men insisterer alligevel på altid at modtage menukortet på franske selvom jeg bliver tilbudt et kort på engelsk. Altså jeg er i Frankrig ! Nogle gange ved jeg hvad retten er, baseret på erfaring og de enkelt franske ord jeg kan og andre gange bliver det et gæt

Juleaften fik jeg “ROGNONS DE VEAU FLAMBÉS AU COGNAC” – jeg kender ordet “veau” og “flambés au Cognac” forstår jeg godt – lad mig sige det sådan her: så har jeg også prøvet dét.

Leave a Reply