Endelig(!) fik jeg set Mies van der Rohes pavilion i Barcelona

Den tyske arkitekt Mies van der Rohe er en af mine absolut ynglingsarkitekter og nu fik jeg set pavillonen i Barcelona

I de senere år har jeg interesseret mig for arkitektur. Det er en generel tendens og ikke noget særligt for mig. Vi bevæger os og leve mere i et åbent byrum og deraf kommer interessen tænker jeg. Den øgede interesse skyldes nok en lang række komplicerede forhold, der spiller sammen og sætter os i retning af arkitektur.

Det er ikke mange år siden jeg stødte på Mies van der Rohe og er begejstret. De rene linier, de uforstyrrede linier, de elegante linier taler til mig. Jeg kan næste mærke min puls falde.

Jeg har de nu tre gange jeg har været i Berlin besøgt Neue Nationalgalleri men det har været under renovation siden 2015 og skulle vare 4 år. I påsken 2019 var det endnu ikke klart desværre. Det havde ellers været smukt om renovation havde været overstået tidligt i 2019 så 100 året for Bauhaus skolen kunne være fejret i hele 2019.

Men i pinsen 2019 var jeg i Barcelona. Jeg havde een ting jeg ville se: den berømte Barcelona pavillon fra 1929 – eller den er væk. Bygning, som ligger helt samme sted, er en rekonstruktion fra 1980érne. Men det ændrer ikke på det geniale i bygningen.

Du kan læse mere om bygningen hos Fundació Mies van der Rohe (som er også er på Instagram) Det koster 5€ at komme ind. Der er ikke “ting” at se: kun Barcelona stolen og skamlen han designede dertil og en statue, “Dawn”, af Georg Kolbe.

 

“God is in the details.”
“I don’t want to be interesting. I want to be good.”

Citat: Mies van der Rohe

Leave a Reply