nu med endnu et Sony objektiv

Mine kvaler – Nikon eller Sony ? – har fundet en foreløbig vinder

Jeg har tidligere fortalt om mine store kvaler med at have to kamerasystemer og ikke mindst mine kvaler om at skulle vælge men nu har jeg truffet et valg.
Og valget er faldet på Sony – og det er det af flere grunde, som jeg vil komme ind på en anden gang. Men valget kan ses af at jeg har købt et Sony 90mm 2,8 makro G OSS
Det skal løse flere opgaver for mig:

Til at lave portrætter med 

Pt. er 135mm total i vælten men 85m, 90mm, 105mm er heller ikke ringe. Hey, jeg har set gode portrætter skudt med 50mm og 35mm. Sågar med 24mm så det kan altså godt lade sige gøre. Men skal bare tænke sig om…:-)
Og så har dette objektiv en nærgrænse på 28cm så man kan kommet tæt på den man portrættere – og det er synes jeg er megafedt ! Og så er de fleste makro objektiver knivhamrende skarpe. Det er dette også…

Med et makroobjektiv løber du ALDRIG tør for motiver og du kan fotografere uanset vejr

Et makroobjektiv er en god anbefaling til begynderen for det er meget alsidigt og kan bruges til flere typer fotografi. Du løbe bare ikke tør for motiver for selv det mest kedelige ting du kan komme i tanke om bliver interessant når du bar går tæt tæt på.
 
DXO Mark har de lavet nogle test og anmeldelser – læg mærke til “Outstanding optical performance”. Se det kan jo gøre enhver fotonørd våd i øjenene (og andre steder)…
Jeg har aldrig været gode venner med makrofotografi. Jeg har haft en Nikon AF-S 105mm f/2,8 IF-ED hele to gange men solgte det begge gange da jeg aldrig blev rigtig glad for det.
Det kan jeg sige jeg er med mit Sony objektiv ! – alt herunder er håndholdt og kombinationen af billedestabilisering i kamera OG i objektiv er forrygende.

Leave a Reply