“Eye see, Hand do” virker sindssygt godt for mig

Den lille sætning “Eye see, Hand do” fortalte en mig til Taoistisk Tai Chi for nogle år siden og jeg har taget den til mig

Jeg gik en i lang periode til Taoistisk Tai Chi, selvom det er svært at lære med mine kognitive vanskeligheder. Men det var godt for kroppen at få strukket og vredet den og det var godt for sjælen at komme afsted og møde andre.

En af andre fulgtes jeg lidt med på vejen hjem og uden at jeg kan huske baggrunden for det sagde han: “Du kender godt ´Eye see, Hand Do´, ik” ? Det gjorde jeg ikke…men jeg husker ordene og har taget dem til mig.

Det er meget, meget simpelt: du ser en stykke papir på gulvet og du samler det op med det samme.

Altså du ser noget og gør noget ved det med det samme. Ikke noget med at gøre det imorgen eller udskyde det. Nope, du ser, du reagerer nu. Det er ikke stor visdom eller raketvidenskab…

Det lader sig naturligvis ikke gøre med alting. Men med mage ting er det bestemt muligt. Og jeg gør det og har derved fået lidt mere ro. Altså, jeg kan jo ikke måle det men jeg har IKKE  en masse ting som jeg skal have lavet eller burde have fået lavet. Jeg har fået klaret det med det samme.

Som ung og som ungkarl husker jeg opvasken. Jeg vaskede ikke op efter maden men nøjedes med at skylle af og stille det i en pæn bunke. Så blev det lørdag formiddag og det meste af den gik så med at vaske op… en dårlig måde at bruge min lørdag formiddag på….

Den erindring og “Eye see, Hand do” sætningen gør at jeg sjældent udskyder men får det gjort med det samme.

Og jo før jeg får det kedelige overstået jo før kan jeg lave det sjove…

 

Leave a Reply