FCK mod Celtic i Parken var en lidt blandet oplevelse

Jeg er ikke den store fodboldfanatiker med holder lidt stille med byens hold FCK

I 2019 var hele familen i Berlin og vi valgte at se en fodboldkamp på Olympia Stadion. Den lokale klub Hertha Berlin mod Hannover 96 og mine to døtre var med. Ikke specielt god fodbold men en fed stemning trods at vi tilskuerne fyldte forholdvis lidt på stadionet med plads til ca. 75.000 tilskuere.

Stemningen med mange glade mennesker er fed og det ville vi gerne opleve igen og har derfor set efter muligheder i Danmark. Og specifikt FCK fordi det er bekvemt og så er det byens hold – FCK er dannet af B1903, som ligger på Lyngsbyvejen i Hellerup og Københavns Boldklub (KB), der ligger på Frederiksberg

Jeg og vi går ikke op i fodbold som sådan og jeg vil ikke bruge hverken tid eller penge på en FCK kamp mod Silkeborg. Jeg vil gerne opleve “store kampe” men mange tilskuere, tifosis og kampsange.

Rod med pladserne

Vi havde bestilt siddeplader i afsnit A8 og det have mange tilrejsende Celtic fans også… selvom der var et afsnit forbehold skotske fans. For at undgå tumult eller andre problemer valgte Parkens stewards at samle dem i en klynge. Med det resultat at de nummerede sæder kom ude af spil. Det betød, at det som folk have købt og betalt for ikke længere var til stede, at familier og venner blev splittet op, at mange ikke fik en siddeplads før 30 minutter inde i kampen.

Behøver jeg sige, at hverken danske eller skotske fans var glade ?

 

 

 

Til fare for tilskuerne

Vi sad lige ved en trappen og i de 90 minutter gled 9 mennesker på tappen og slog sig. Det er muligt, at de stejle trapper engang var belagt med skridsikket materiale – det er de så ikke mere….

De metalplader der er på hvertandet trin bliver også glatte, hvis de bliver våde fx af sodavand eller øl. Og våde bliver de når den første er faldet med to fyldte krus.

 

 

 

 

 

 

FCK kaldte det dagen efter for et “brag af en kamp” med ca 34.000 tilskuere. Det kan du læse om her: https://www.fck.dk/kamp/20-02-20/fc-kobenhavn-celtic-fc

Efter min mening spillede FCK som en pose nødder i første halvleg og mange af spillerne gjorde det meget skuffende. Det blev absolut bedre i 2. halvleg (kunne ikke blive værre).

Leave a Reply