Sclerose kurerede min flyskræk

Jeg har haft flyskræk, sådan angst med svedige håndflader og sved på panden

Jeg var ude af flyve første gang som 21 årig og min “luftdåb” foregik i en lille propel fly med plads til 10 personer, som virksomheden havde chartret til at bring toppen af dansk dagligvarehandel til vores hovedsæde i Eindhoven, Holland. Der blev indtaget noget alkohol på turen og på hjemturen fik flere lov til at komme i cockpittet og styre flyet. Det var jeg ikke hel tryg ved med tanke på de tømmermænd de fleste havde.
Måske var det som gav mig en solid angst for at flyve. Så solid at jeg i mange år valgte at tage toget når jeg skulle afsted. Det har givet mig togture til Paris, Amsterdam, Stockholm, Aachen og flere andre byer – og har givet mig nogle fede oplevelser.
Men det holdt jo ikke når jeg skulle være fx tre dage i Stockholm hveranden uge og så alt det løse. Derfor fik jeg af virksomheden et “Fear of Flying Course” hos SAS. Jeg tror ikke de afholder dem mere – nu bliver det til en hjemmeside, hvor du kan lære at overkomme din frygt.
Kurset gjorde at jeg kunne flyve uden at gå helt i spåner – men glad og tryg ? Nope.
Efter jeg fik MS rejser jeg slet ikke så meget mere – heldigvis og beklageligvis. Heldigvis fordi forretningsrejser er ikke så sjove igen og beklageligvis fordi jeg elsker at rejse på ferie 🙂
Men efter jeg har fået sclerose slapper jeg på en eller anden måde mere af og kan nu rejse med fly uden at være angst og dårlig flere dag i forvejen og uden at tage piller.
Jeg bliver stadig restløs efter et par timer men knoerne blive ikke hvid af at holde fast i armlænet og man kan tale til mig undervejs.
Jeg tror ikke det har spor med selve sklerosen at gøre – der er sket noget i mit mindset med denne kroniske sygdom. Måske en slags accept af at hvad der sker, sker ?
Jeg kan faktisk ikke forklare det men er superglad for at jeg nu kan komme afsted på en god måde.

Leave a Reply