For den rene…

Du kender sikkert udtrykkene “For den rene er alting rent” og “Tyv tror hver mand stjæler”. To udtryk, som udtrykker meget det samme men har to forskellige afsæt.

De forskellige afsæt kan man måske sige er det naive vs det snu, det gode vs det onde, det postivitve vs det negative.

Nu skal jeg ikke gøre mig til en helgen, det er jeg ikke, men oftets har jeg ingen bagtanker men vil bare have “det” til at blive bedst muligt. Her kommer “for den rene er alting rent” ind i billedet. Når jeg skriver om noget er det uden bagtanker. Hvis jeg giver udtryk for kritik er det ment som en hjælp til at få det gjort bedre.

Jeg forsøger også at lade være med at tillægger andre motiver som fx “de vil stjæle min ide”, “de vil bare ødelægge” eller “de vil bare være kalif istedet for kaliffen”. Hvorfor er det for nogle den første tanke de får om andre mennesker ?  Og her kommer “Tyv tror hver mand stjæler” ind.

Noget af det jeg skriver kan tillægges motiver eller det kan tolkes på den ene eller den anden måde. Og det bliver det sikkert også. Det er jeg ikke blind for.

Derfor får jeg nogle gange andre til at læse mine ting igennem for at se om de kan opfange “signaler” eller om de, men den viden de nu har, kan tolke det mindre positivt.

Nu vil jeg ikke pålægge mig selv en censur for jeg vil have lov til skrive det jeg har lyst til at udtrykke og kan sådan set være flintrende ligeglad med hvilke motiver jeg bliver tillagt. Og så jo ikke alligevel….for helt fri for at tænke på hvad andre måtte tænke om mig er jeg ikke…

Er det jeg skriver provokerende og genialt ?

Til det sidste kan jeg sige nej !

Til det første kan jeg sige at det ikke har været min intention men “Tyv tror hver mand stjæler” så nogle vil sikkert opfatte det som provokerende.
Og det som er ærgerligt er hvis opfattelse af at det er en provokation overskygger for det som rent faktisk er skrevet.

Leave a Reply