for mange valg virker stressende

Helt uden af takt med tendensen kan jeg godt lide flow-TV

I husstanden har vi stadig kabel TV med en masse kanaler vi aldrig ser selvom vi også har fået fx Netflix.

At vi ikke havde TV2 Play, Netflix, Viaplay og HBO blev længe mødt med hovedrysten (ligesom vi heller ikke havde Spotify). Det er ikke et religionsspørgsmål og jeg erkender det praktiske i fx at have musik streaming og vi har Netflix nu.

Men jeg kan godt lide gammeldags flow TV af forskellige årsager:

  • det er nemt at skifte program
  • nogle gange får jeg set programmer som jeg aldrig aktivt havde valgt men som viser sig at være meget interessant. Det modsatte sker da også – men sådan er det også med Netflix. En film/serie ser spændende ud men efter 20minutter indser jeg at jeg ser en skodfilm og slukker
  • det er ikke altid jeg orker at tage aktivt stilling og vælge. Nogle gange skal hjerne bare have fred og ro uden at tage stilling til noget.

Du risikerer at blive handlingslammet af alt for mange valgmuligheder, siger psykolog.

Kilde: DR.dk

Mon ikke vi alle (altså dem med fx Netflix) kender til at man leder og leder efter noget man ønsker at se og har besvær med at beslutte sig ?

Så er det nemmere med flow-TV….”go with the flow” og ser hvor det bringer dig hen. Med TV kan man altid hopper af 🙂

Jeg synes principielt, at det er godt med mange muligheder men det kan godt virke lidt uoverskueligt altsammen. Jeg husker da min børn skulle vælge linie i gymnasiet…det var altså nemmere da man kun skulle vælge mellem sproglig og matematisk.

Allerede i 8. klasse skal man begynde at tage stilling til ens fremtid og uddannelse.  Jeg tror, at jeg ville have fået stress af det…

Stressniveauet hos 55 procent af to undersøgte danske gymnasieklasser var så højt, at det svarede til niveauet hos de 20 procent mest stressede i Danmark.

Kilde: Videnskab.dk

Tænk lige over tallene her: 55% – det er jo helt vildt !

Leave a Reply