forventningen til tennis i Båstad var store

På TV har jeg set tennis fra traditionsrige Båstad men nu skulle det opleves IRL

Der er forskel på at se sport som fx tennis eller fodbold på TV og så på at være der selv. På stadion. Det har jeg og vi oplevet flere gange da vi som familie har taget på stadion for at se fodbold. Fx på Olympia Stadion i Berlin eller Østerbro Stadion. Men tennis har jeg kun set fra elitedivisionen eller 1. division i Danmark og primært for at fotografere det. Og når man ser en kamp gennem en søger ser man ikke meget af kampen….

Min ældste datter er også interreseret i tennis så da jeg foreslog at vi skulle tage til Båstad for at se tennis var hun på med det samme. Min hustru og yngste datter tog også med “for oplevelses skyld”. Vi var heldige med året kan man sige for det er vist længe siden at der har været et så stærkt felt som her i 2022: Holger Rune, Casper Ruud (5), Andrey Rublev (8), Alejandro Davidovich Fokina, Diego Schwartzman, Stan Wawrinka og Dominic Thiem for at nævne nogle.

Vi havde billet til finalen og ingen af de kendte nåede frem – tennis er et herligt uforudsigelig spil ! I finalen kom Francisco Cerundolo (39) og Sebastian Baez (34). Begge fra Argentina. Og sikke end kamp. Banen er mindre end på TV og det går stærkt. Har du selv prøvet at spille tennis ved du hvor svært det er. At se dem hamre en topsunden forhånd afsted som sidder med stor præcision er imponerende.

Vi havde hørt lidt om Båstad…

Siden vi annoncerede vi skulle til Båstad havde vi fået fortællinger fra svenskere og set et artikel i Euroman: Båstads tennis-uger får Tisvilde og Skagen til at ligne en tur på Bakken

Så det var ærligt talt med lidt bange anelser vi tog derop. Og jo, der er mange velklædte mennesker som flanere, viser sig og sine nye bryster frem og naturligvis kun kan køre sin åbne Porsche når man har kørehandsker på. Den skal man se bort fra og stedet lægge mærke til de mange glade tennisfans.

Jeg er propfuld af fortællinger om forbuds-Sverige fra min barndom men generelt er det søde og venlige mennesker. Som alle steder. Springer er sjovt. For på den ene side er det meget lig dansk og så er der nogle ord som bare betyder noget andet. Fx er “rolig” på svensk “sjov”..men med god vilje går det.

Båstad Tennis Center

Som nævnt har jeg ikke være i Båstad før man kan se at flere tennis klubber i Danmark afholde camps og trænningslejre der. Og det forstår jeg godt ! Båstad Tennis Center har 14 grusbaner, 6 baner indendørs, et fitnesscenter og et vandrehjem for billig overnatning.

Leave a Reply