Forventningens glæde

Forventningens glæde og dertil hørende skuffelse kender de fleste sikkert.

At se frem til noget, noget at glæde sig er fantastisk ! Næste lige så god som tingen i sig selv. Nogle gang måske bedre,
Forventningens glæde varer også ofte længere. Din 1 uges sommerferie til Italien er bestilt i januar måned. Du skal afsted i juli måned. Gennem de sidste vinteruger, gennem hele foråret, gennem tidlig sommer glæder du dig. Tænker på al det gode. 1 uge – 7 dage – og der er ikke mere at glæde sig til. Måske noget at glæde sig over men ofte holder effekten – “Glæde sig over” – ikke så frygtelig længe.
Jeg er født i 1967 og allerede som barn tænkte jeg over at jeg skulle opleve nytårsaften den 31. december 1999 og dermed et nyt århundrede. Jeg tænkte “sikke en fest”. Et nyt århundrede ! Tænk lige !
Den 1. januar 2000 var alt nu som det plejede. Jeg var stadig mig og alt lignede sig selv. Ikke at det ikke havde været en god aften. For det var det da. Mine forventeninger var bare for store og helt urealistiske. Måske som Berlinmurens fald i 1989.
Og det kunne næsten kun skuffe ?
Det er megen tale om at forventninger skal styres. Jamen, det vil jo ofte at være at fjerne et meget stor del af glæden ved det hele ! Skuffelsen over at det ikke blev helt som du tænkte eller forventede skal du nok komme dig over. Men den fratagne forventningens glæde kommer sgu ikke igen.

Leave a Reply