fotografi skal også være leg, sjov og ballade

Vi har længe talt om at skulle lave nogle billeder sammen – og vi startede med os selv som modeller

Jakob Evers (som mange kender som Linkman ) kender jeg fra Momento og selvom jeg forlængst er stoppet der, har vi stadig kontakt. Vi taler om fotografi og været afsted sammen før. Men så dukkede ideen om at lave noget portrætfotografi sammen op. Når man skal prøve noget af er det godt at have nogen at spare med og afprøve på.
Jeg bruger normal sjældent pinterest men vi brugte det til at at dele og finde inspiration til det vi havde talt om. Vi har en klar og aftalt ide om hvad vi vil lave og det er bare nødvendig når man skal arbejde sammen. Man skal vide om vi går til højre eller venstre. Naturligvis er der være plads til at improvisere men retningen skal være der.
En nøgleord er simpelt. Een, max to lyskilder og sort/hvid (+ en par enkelte regler mere…) 
Heldigvis er hverken Jakob eller jeg særlig forfængelige så vi er ikke bange for at se fjollede ud – fotografi skal også være leg,  sjov og ballade. Og lige her er det ikke vigtigt hvordan vi ser ud men om vi kunne skabe det look (lys etc) som vi ønskede. Og vi er på rette vej men der skal øves mere så nu er “jagten” på at finde modeller gået ind.


Billederne af mig er skudt af Jakob og vice versa – vi har valgt at dele billederne, da de er lavet i samarbejde.
Men gode billede er ALTID et samarbejde. Du kan være en nok så dygtig fotograf men hvis modellen ikke spiller med og ikke vil bliver det ikke godt. Begge, og det øvrige team hvis der et et sådant, skal alle bidrage til det færdige resultat.
For de teknikinteresser er billederne skudt med Hasselblad, Nikon og Sony og lyset er Profoto B1´s.
 

BTW: Jakob var også med i et afsnit af podcasten Nielsen & Wessmann

Leave a Reply