Frau Wessmann II’s jomfrurejse – en Albin Accent 26 historie

Nu er Frau Wessman II ikke ung men det var min første tur i den svenske Albin Accent 26

Et relativt frisk hold unge mænd mødtes hos Christian kl 07:00 lørdag den 3. maj 2008 og allerede i bilen kom besætningen tæt på hinanden….
Båden blive læsset med det sidste udstyr og vor lods i Roskilde Fjord Tom kom ombord på Frau Wessmann II’s jomfrurejse mod den nye hjemhavn.
En smuk morgen med for lidt vind…en indenbordsmotor er en god ting.

Pludselig sprænger gjorden i søgelænderet og Christian falder overbord ! En dramatisk begivenhed, der blev håndteret uden panik. Båden svunget rundt og Christian ombord igen indenfor ganske få minutter. En chok for os alle men specielt for Christian naturligvis, som ikke fik varmen igen før vi gik i land om aftenen. Det er en lang dag når man fryser i 8 timer…
Ildelugtende vand samlede sig i bunden af kahytten. Det skyldtes, at pumpen i kølsvinet ikke rigtigt fungerede men det lykkedes Tom at få den i gang da vi lagde til lige efter Frederikssund broen

En alvorlig røgudvikling og en motor der gik i meget høje omdrejninger og ikke kunne slukkes fik bådejerens puls op!. En lille slange var hoppet af og olie smidt i motorrummet. Heldigvis er både Tommy og Marcel motorkyndige og en forklaring fundet og vi kunnet starte motoren igen.
Vi sætte Tom af i Hundested og forsatte mod Gilleleje Havn, som vi nåede omkring kl 18:30. Jorden blev kysset af et enkelt besætningsmedlem og toiletterne aflagt et besøgt.

Jeg havde det sådan set fint men da vi kom i ind restauranten følte jeg mig mere og mere utilpas. Jeg svedte, følte mig uklar og havde kvalme hvorfor jeg forlod min ellers dejlige bøf og gik til køjs i båden. Da var klokken vist ikke mere end 20:30….det var surt at gå glip af aftenen i Gilleleje Havn samt af bøffen og den store is jeg dagen efter fik en beretning om.

Min telefon klimtede svagt søndag kl. 06:00 hvilket fik Tommy til at kaste sig ud af sengen og bare en halv time senere var vi igen på vej. Morgenmaden med frisk brygget kaffe, brød og en Gl. Dansk gjorde godt.


På vej mod Helsingør fik vi en hæderlig vind ind fra tværs og vi kunne slukke motoren og skyde en 4-4,5 knob. Desværre varede denne lykke ikke længe og resten af dagen foregik faktisk for motor.

Vi havde elles pragtfuldt vejr både lørdag og søndag med høj, flot sol. En burde nok have huske noget solcreme……
Næsten kl. 19:00 blev båden lagt til kaj igen, båden tømt og vi kunne sige farvel og på gensyn.

En tak herfra for en rigtig god tur.

En særlig tak til Bademesteren, som med det dramatiske indslag har gjort turen uforglemmelig og en tak til Bucket, som har lært os alle det helt basale omkring sejlads: Keeping Up Appearances…

Leave a Reply