Frederiksberg er blevet yngre og jeg er blevet ældre…

Idag bor jeg på Frederiksberg og synes det er et dejligt sted !

Jeg er født og opvokset på Østerbro, som jeg stadig synes er dejligt, og som 7-årig syntes Frederiksberg langt væk. Og det var på mange måder langt væk fra den hverdag jeg voksede op med.

Som ung mand havde jeg et par veninder, som var elever på Rådhuset og som boede på Frederiksberg og mange fredag/lørdage er brugt på Grock på Allégade.

Men jeg brød mig ikke meget om Frederiksberg ! Jeg syntes, at det var gammelt, tungt og kedeligt….et reservat for rige og ældre…men det er mere end 30 år siden, og jeg er blevet ældre og og Frederiksberg er blevet yngre.

Idag bor jeg på Frederiksberg og der går næppe en uge imellem at jeg har en følelse af taknemmelighed for at jeg bor her.

Sammensætningen af indbyggere på Frederiksberg er ændret meget med mange flere børnefamilier, hvilket sikkert er en af grundene til at Simon Aggesen (33år) overtog borgmesterkæden efter Jørgen Glenthøj (65år) i marts 2019 midt i en valgperiode.

Hvad er det ved Frederiksberg jeg holder af ?

Det er dels dette lidt ubestemmelige stemning eller vibe på nydansk. Alle byer og alle brokvartererne i København har deres egen stemning. Nørrebro har en anden stemning end Østerbro end Vesterbro end …og det skyldes sikkert en lang række ting som grønne områder (fx Søndermarken, Frederiksberg Have og Landbrughøjskolens Have), arkitekturen (som er forskellig fra fx Vesterbro), at kommunen har haft konservativ borgmester i 100 år samt en lang historie for fx teater og morskab.

Jeg kan godt kan lide blandingen af gammel og nyt, grønne områder og trafik, mange små butikker og et center, unge og gamle.

Det er en kommune, hvor der skal være et øje i bakspejlet samt et øje vendt fremad.

Til efteråret her i 2021 er der kommunalvalg og det bliver spændende af følge valget for intet er givet (og alt er os givet). I de andre kommuner jeg har boet i har jeg kun nødtvunget fulgt med i, hvad der skete på rådhuset men nu læser jeg referater fra nogle udvalgsmøder.

Du kan læse mere om Frederiksberg på fx Wikipedia.

Leave a Reply