Hvem vil ikke gerne stå af på Frihedens Stadion ?

Smag på det: Frihedens Station – det er så løfterigt og forjættende

Jeg ser det for mig. En varm sommerdag – dog ikke en trykkende varme, men skyfri himmel. Så tager du toget med den rytmiske lyd, der hele tiden fortæller dig at du er på vej. Mod Friheden, hvor fugle synger og krig i Ukraine, Corona og Trump bare var en fjern, ond drøm, Hvor prioritetgælden er væk og du har lagt ipaden og smartphonen fra dig og du er bare her og nu. Klimakrise, energikrise, fødevarekrise og alle de andre kriser er spin og fiktion. Du tager en mundfuld luft. Den smager ren og den går i hjernen og renser smoggen væk.

Scratch, tilbage til virkeligheden

Jeg synes at Frihedens Station er en af de allerværste på Køge Bugt linien. Total blottet for charme. Og Frihedens Port – det moderne monument fra 80érne – er helt forfærdelig, trods store tanker og gode intentioner (synes jeg)

Gennem årene har jeg forsøgt at finde bare en formildende omstændighed. Det er ikke lykkedes mig. Jeg synes navnet skuffer helt vildt. Det er er ikke noget “frihed” over det. Trafik og prioritetsgæld tynger det område.

Når jeg kommer der ud (heldigvis kort i bil oftest) mærker jeg den gode stemning navnet giver fordufte som politikernes løfter efter et valg.

Det er sikkert bare mig og jeg vil tro, at mange er glade for at bo der. Tæt på København. tæt på vand, tæt på en motorvej og med egne ubemandet S-togsstation.

Du kan læse pm Friheden, Porten og Pæretræet her

Leave a Reply