Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er ikke nyt i Danmark. Tænk på det store arbejde, der bliver langt i sportsklubber landet over ! Landet ville sgu gå i stå uden.

Det jeg opfatter er forholdvis nyt er at nu skal man “prale” med det og laver man det ikke så er det med at finde noget for det ser godt ud på CV’et. Det er vist noget vi har hentet fra USA – jeg bryder mig ikke om det, ligesom jeg ikke synes om Halloween (hvad f…. er der nu i vejen med fastelavn?!) og Valentines synes jeg bare er så kommercielt-klamt.

Valentines Day synes jeg bare er så kommercielt-klamt

Der bliver øjensynligt også set på frivillig arbejde når der skal tages stilling til hvorvidt der skal gives opholdstilladelse til den ene eller anden. Og dermed er der begrundet mistanke om at der er pseudobestyrrelsesmedlemmer i flere foreninger og hvad skal man med dem ?

“Frivilligt arbejde siger noget om dig!
Det viser, at du er i stand til at engagere og involvere dig i samfundet. Du gør det gratis, fordi du vil yde noget godt for andre. Det viser også, at du har overskud i en travl hverdag og kan prioritere. Samtidig medfører frivilligt arbejde ofte nogle kompetencer og erfaringer, som er værdifulde i dit arbejdsliv. Du kan finde frivilligt arbejde blandt Jobindex’ annoncer.
Frivilligt arbejde på dit CV
Husk at anføre i dit CV, at du har været frivillig. Det kan også bruges som ”ice breaker” til jobsamtaler, hvor du kan blive spurgt til indholdet af dit frivillige arbejde. Når du opretter dit CV i Jobindex’ database kan du med få ord beskrive dit frivillige arbejde. Hvilken form for frivillig er du og hvad består arbejdet i. Med et CV i Jobindex’ CV-database kan drømmejobbet finde dig.”
Kilde: jobindex.dk

Også det offentlige har “snøren” ude efter frivilligt arbejde. Se bare Eurovision 2014. (DR er offentligt og Københavns Kommune lagde vist mange mandskabstimer til)
Min frygt her er at hvis man forestiller sig at der er en give mængde frivilligt arbejde til rådighed i Danmark at de “skifter” plads til fordel for noget der ser godt ud på CV’et, skifter fra noget velgørende (på den ene eller anden måde) til fordel for noget arbejde, der burde blive betalt.
Fik du læst mindre kynisme, mere naivitet, tak ?