Glytoteket er bygget på øl og er et besøg værd

Tirsdage er der gratis adgang på Glyptoteket og det benytter jeg mig af.

Det var vist i 2016 at jeg fik øjnene op for Glyptoteket (bedre sent end aldrig !) og det viser at øl kan føre til noget godt !
Jeg skal ikke give indtryk af jeg ved en masse om kunst men for mig er det verdensklasse og du bør læse historien og besøge stedet. Verdensklasse.

Carl Jacobsens overbevisning om, at kunsten kan forskønne, røre og berige alle menneskers liv, gør sig stadig gældende på Glyptoteket.

Kilde: Glyptoteket.dk
Det er jo visionært som bare fanden ! Carlsberg er idag ejet af en fond og udover “aktiebestyrer” af bryggeriet flyder der en masse gode øl penge til kunst, kultur og forskning. 
Senest fik jeg lejlighed til at glædes over Henning Larsens tilbygning fra 1996, som huser udstillingen med franske malerier. Mere end 200 vækker med Manet, Degas, Monet, Cézanne, van Gogh, Gauguin og mange flere som fx Toulouse-Lautrec og Delacroix. Verdensklasse.

Som dansker og dermed fra et lille land kan jeg godt til tider føler mig underlegen overfor de museer de har i andre lande som fx i Frankrig og England. Derfor glæder jeg mig virkelig over at vi også kan. Og det kan vi fx med Glyptoteket, Davids Samling hvor Den islamiske samling er langt den største af sin art i Skandinavien, og den hører til blandt de ti væsentligste i den vestlige verden (kilde:  Davids Samling) og Ordrupgard med Finn Juhls Hus, tilbygning af Zaha Hadid og deres franske samling. 
Så er vi faktisk godt kørende – og der er andre museer i Danmark som også fortjener ros og anderkendelse. Enten for faste udstillinger eller for kortvarige. 
For mig er nogle af de steder også gode at komme for at lave lidt foto, lege lidt med dybdeskarphed og måske en ny måde at konverterer til s/h.
 

Leave a Reply