god "vin og mad"- det match kan være svært af finde

At få vin og mad til at spille sammen kan være svært…

Min forældre interesserede sig for vin – eller kunne godt lide at drikke det  – og særligt min far havde den interesse. På vores rejser sydpå så de hvordan børnene lærte at drikke vin: lidt vin blandet med vand og så kunne børnene også skåle med. Den tradition “udsatte” de også deres børn for..

Tidligere havde jeg en stor interesse for vin: har drukket meget af det, læst om det, besøgt vingårde, taget kurser etc etc. Den entusiasme har jeg ikke lagt for dagen i mange år men glæder mig over et godt glas vin. Og jeg betaler også gerne for det…
Det er forholdvis sjældent jeg i Danmark åbner en flaske vin med det formål at drikke den alene. Ofte sker det i forbindelse med mad og så bliver det en lidt vanskeligere sag, synes jeg. For hvilken vin passe nu til det mad du laver ?

Her læner jeg mig op af et godt råd jeg fik for mange år siden:

Drik vin fra samme område/land som den mad du skal spise

Det lader sig ikke altid gøre men den er en supergod tommelfingerregel, som ofte passer.
Fx fik jeg nytåraften en ret som indeholdt trøfler. Trøfler kommer fra Italien (meget spændende historie!), nærmere bestemt fra Piemonte i Nord Italien. Her laver man nogle sindssyge gode vine ! – bare at skrive det giver mig nærmest tåre øjnene og sindet går på langfart. Vi taler fx  Barolo og Barberesco (Nebbiolo og Barbera drue).
Til retten med trøfler valgte jeg en Barolo fra Piemonte og det var spot on !

Vi er heldige her i enklaven (slang for Frederiksberg) at have flere gode vinhandlere. Og vi er i særlig grad heldige at have to vinbutikker i det absolutte nærmiljø:  La Papillon , Vino da Tavola . Begge steder oplever jeg at få vine med god overenstemmelse ang pris/kvalitet og vigtigt: god vejledning. Det er lige præcis det de kan, vejledning, som du sjældent finder i Netto.

Der er også Wine Habit, hvor sidstnævnte er tæt knyttet restaurant Enomania, som siden 2012 har fået en Bil Gourmand hos Michelin, men de ligger i et pris leje hvor jeg skal sælge begge mine nyrer for at få råd til en flaske…

PS: her er 7 tips om gode “vin og mad”-match

Leave a Reply