Gør noget godt for dig selv

Gør noget godt for dig selv og andre uden at du skal tjene på det

I magasinet D/A som udgives af Velux faldt jeg over en artikel med ord fra Olafur Eliasson. Den handler bla. om hvordan man kan bruger naturligt lys i bygninger så vi ikke behøver at bruge kunstigt lys, hvilket ville give en række fordele. Men dertil skal der en anden tænkning.

Ordene, som du finder i billedet i topppen, fik mig til at tænke på at han jo har ret og det kan også bruges i det små (som er altid er det godt at starte med sig selv og i det små).

Jeg er helt med på at han sikkert har tænkt i andre baner men jeg godt lide at få de store ord og tanker transformeret til noget mindre, noget jeg rent faktisk kan gøre og som jeg får gjort

Så du skal ikke “bare” tale pænt til og om dig selv – du skal også gøre noget godt for dig selv og andre.

Gøre noget godt for dig selv kan måske bare være at du tillader dig at sætte dig i stolen bare 15 minutter, at du går biografen og får set den film du gerne vil se men som du ellers havde misset fordi du havde for travlt.. Små ting kan gøre en stor forskel.

Og så er der der med at gøre noget godt for andre. Jeg forestiller mig ikke at du skal være en Messias eller en altruistisk Gandhi. Næh, bare prøve at glæde dine nære omgivelse med en ting om dagen.

Du kender sikkert også til dem som har hjulpet dig på et tidspunkt hvor du havde fornemmelsen af at det blev gjort med en bagtanke ? En tjeneste blev skrevet i en bog for senere at blive forventet gengældt ?

Det er ikke sådan du skal gøre eller være. Nope….vær lidt naiv

Leave a Reply