grafittien trives i Bologna

Om grafitti er kunst er hærværk skal jeg ikke gøre mig klog på

Diskussion om hvorvidt grafitti er kunst eller hærværk skal jeg ikke gøre mig klog på men mere konstaterer at:
1: grafitti er fx med Banksy rykket ind på gallerier
2: at der findes meget graffiti i Bologna…
Jeg synes ikke at graffiti fylder specielt meget i gadebilledet i København men den gør det i Bologna. Det fyldte overraskende meget.
 


Når jeg skriver, at jeg ikke skal kloge mig på det, er det fordi jeg ved for lidt om det, men jeg har da en mening om det. Den er ikke 100% vandfast dog…
Jeg bryder mig generelt ikke om grafitti, som bare er en tag – en slags signatur, som viser “jeg var her”. Det synes jeg er kedeligt og lidt irrelevant. Tænker, at der må være andre måder at vise man har været der på…
Men jeg synes bestemt også at grafitti kan være både flot og med indhold. Den mest kendte for mig er engelske Banksy, som har opnået anerkendelse. Og det bliver det kunst og ikke bare en tag malet i ly af natten.
Den dygtige danske fotograf Søren Solkær lavede for et par år siden en bog om streetart: Surface og de mange flotte værker kan ses her: http://surface-exhibition-bookinginfo.com
Det er måske imod grafittiens natur at benytte hegn/murer etc hvor man har fået lov til det….men jeg forstår godt dem, som synes det er noget svineri når de for tredie gang på et år skal betale dyrt for at få deres murer/hegn renset.
Jeg opfatter graffiti væren gået fra undergrund til bredt accepteret som en kunstform. Og jeg synes at meget af det er flot og er med til at skabe et bybillede.

Leave a Reply