Halvpension viste sig bedre end frygtet

“Halvpension”! Bare ordet får mig til at fnyse.

Det stinker af charterferie, grisefest og sangria.

Nogle elsker det men jeg er opvokset med foragt for 70’ernes charterturisme og det er plantet solidt i mig. Faktisk støbt i beton. Ærgerligt for charterferie er ikke så tosset. Hver ting til sin tid.

“Kun en tåbe frygter ikke en buffet.”

Maden her var varieret omend kønsløs. Det kan ikke være anderledes tænker jeg når så mange forskellige skal spise den ? Jeg bryder mig ikke om kønsløs mad for da bliver måltidet reduceret til en tur på tankstationen. Mad er så meget mere end bare benzin på motoren.

Jeg bryder mig generelt ikke om buffeter. Maden er ofte for dårlig, man spiser for hurtigt og for meget.

Hastigheden og mængden er man selv herrer over men jeg kan nemt blive grebet af den lidt panikagtige og febrilske stemning, der hersker ved en buffet. 

Nogle tror det er deres sidste måltid og maden på fadene det sidste mad i verden. De to faktorer kan bringe nogle sider op i folk som vi sædvanligvis har lært at skjule for omverden.

På den gode side tæller at jeg mindes med gru de mange gang vi har ledt efter en restaurant at spise til aften på. Så har menukortet ikke appelleret til alle, så har det været for dyrt eller bare ikke set indbydende ud – hvorefter vi er havnet på en turistfælde med mindre end middelmådig mad.

Det er noget som kan sætte gang i produktionen af stresshormoner, lægge en dæmper på det gode humør og den venlige feriestemning..

Summa et summarum; halvpension er sikkert ikke sidste gang

Leave a Reply